Nogomet

Bolton preko Newcastlea do trećeg mjesta

Marin Vuković • nedjelja, 15.10.2006.

Preokretom uz dva pogotka El Hadji Dioufa u drugom poluvremenu Bolton je odnio sva tri boda s gostovanja na St. James Parku i skočio na visoko treće mjesto Premiershipa, odmah iza vodećih Manchester Uniteda i Chelseaja...

Nakon prvog poluvremena susreta između Newcastlea i Boltona teško je bilo očekivati preokret kakav se dogodio u nastavku utakmice. Domaći su kontrolirali utakmicu tijekom većeg dijela prvih 45 minuta, te poveli iz jedanaesterca nakon što je pomoćni sudac signalizirao igranje rukom Abdoulayea Fayea u kaznenom prostoru gostiju. S bijele točke precizan je bio Shola Ameobi, a Newcastle je bez većih problema prednost zadržao do odmora.

U nastavku smo vidjeli jedan drukčiji Bolton, ali i znatno dinamičniju igru obje momčadi. Utakmica je odlučena u razmaku od samo dvije minute, iz dvije lijepe akcije Boltona. Nicolas Anelka je u 55. minuti majstorski primio loptu i prevario svog čuvara te ubacio u sredinu za El Hadji Dioufa koji iz drugog plana utrčava i pogađa mrežu. Samo 120 sekundi kasnije nakon centaršuta Ivana Campa loptu je Kevin Davies glavom prebacio do zaboravljenog Dioufa koji iz neposredne blizine donosi gostima tri vrijedna boda.

Premiership, 8. kolo, 15.10.2006:
Newcastle - Bolton 1:2; jučer: Wigan - Manchester United 1:3, Arsenal - Watford 3:0, Aston Villa - Tottenham 1:1, Liverpool - Blackburn 1:1, Manchester City - Sheffield United 0:0, Middlesbrough - Everton 2:1, Portsmouth - West Ham 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!