Nogomet

Škotski Dan podjele bodova

Marin Vuković • subota, 28.10.2006.

Od četiri utakmice 12. kola škotskog Premiershipa tek je jedna završila pobjedom domaćina, dok su u preostale tri bodovi podijeljeni, a ishodi susreta potpuno identični. Naime, sve su utakmice završile rezultatom 1:1, među njima i dvoboj Glasgow Rangersa i Motherwella koji je momčad s Ibroxa vrlo vjerojatno gurnuo još dalje od borbe za naslov prvaka...

Rangersi su odigrali neuvjerljivu utakmicu, pa čak i kada su došli do vodstva u 36. minuti golom Krisa Boyda nisu izgledali kao momčad koja iz ovog susreta može izvući sva tri boda. Brian Kerr je izjednačio za goste početkom drugog poluvremena, te su gosti organiziranom igrom odnijeli bod s Ibroxa. Dade Prše nije bilo u početnom sastavu Glasgow Rangersa. Prednost je od prve minute dobio Nacho Novo, dok je naš bivši reprezentativac ušao tek nakon izjednačujućeg pogotka gostiju.

Falkirk se poigrao s posljednjom momčadi na ljestvici pregazivši Dundee United s 5:1. Četvrti je to poraz u nizu za goste, dok je pobjeda Falkirku dobro došla za bodovno približavanje sredini ljestvice. Već od druge minute stvari su krenule loše po Dundee United, a tada je domaće u vodstvo doveo Latapy. Hat-trick je upisao Anthony Stokes golovima u 39., 48. i 89. minuti, a jedan pogodak dodao je i Twaddle. Počasni pogodak za United djelo je Samuela.

Vezane vijesti

Celtic će sasvim sigurno biti sretan ishodima današnjih utakmica, budući da je i Hearts kiksao na svom travnjaku protiv pretposljednjeg Dunfermlinea i tako omogućio aktualnom prvaku da sutrašnjom pobjedom protiv Kilmarnocka prednost na vrhu zaokruži na deset bodova. Iako je Hearts poveo u 11. minuti golom Andriusa Velicke, Dunfermline je uspio ugrabiti bod u 48. minuti pogotkom Hamiltona.

Ovakav rezultat vrlo vjerojatno neće razveseliti vlasnika Heartsa Vladimira Romanova. Kontroverzni tajkun, koji je od svog dolaska u najmanju ruku na čudan način vodio poslove, proteklog je tjedna zaprijetio da će prodati klub ukoliko u ovome kolu ne zabilježe pobjedu, pa nam preostaje vidjeti hoće li svoju prijetnju sprovesti u djelo.

St. Mirren i Inverness CT također su svoj susret završili rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 34. minuti golom Darga, a domaće je navijače razveselio Sutton izjednačujućim pogotkom u 65. minuti.

Škotski Premiership, 12. kolo, 28.10.2006:
Glasgow Rangers - Motherwell 1:1, Falkirk - Dundee United 5:1, Hearts - Dunfermline 1:1, St. Mirren - Inverness CT 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!