Nogomet

Celtic korak bliže naslovu

Marin Vuković • subota, 04.11.2006.

U derbiju kola, izravnom dvoboju prvoplasirane i drugoplasirane momčadi škotskog Premiershipa, Celtic je pobjedom nad Heartsom povećao svoju prednost na vrhu ljestvice i već sada, nakon samo 13 odigranih kola gotovo osigurao obranu naslova prvaka...

Igrači Heartsa bili su svjesni značaja današnje utakmice, kao i činjenice da je to možda i posljednja prilika da se približe Celticu na još uvijek dostižnu bodovnu razliku. Ušli su u susret angažirano, odlučni da sa Celtic Parka otputuju sa sva tri boda i samo ih je nekoliko minuta dijelilo da u tome i uspiju. Domaćini su ipak u samoj završnici utakmice smogli snage za potpuni preokret, potpomognut i kardinalnom pogreškom gostujućeg vratara Craiga Gordona.

Litvanac Andrius Velicka je tijekom cijelog susreta bio velika opasnost po vrata Celtica, a umalo im je i presudio postigavši vodeći pogodak za Hearts u 72. minuti. Iako je do kraja ostalo tek 18 minuta, Celtic je uspio preokrenuti susret. Samo četiri minute prije kraja korner je izveo Nakamura, a glavom je izjednačio Jiri Jarošik.

Vezane vijesti

Kada se činilo da će momčadi ipak podijeliti bodove, nakon udarca Stevea McManusa u sudačkoj nadoknadi, vratar Heartsa Gordon nije uspio kontrolirati loptu te ju je gurnuo preko linije svoga gola. Celtic sada ima ogromnih 14 bodova prednosti ispred Heartsa, koji bi sutra mogao izgubiti drugo mjesto ukoliko Glasgow Rangersi svladaju Dundee United.

Mladi napadač Falkirka Anthony Stokes već treće kolo uzastopno postiže pogotke, a danas je mrežu Dunfermlinea tresao čak tri puta. Stokes je inače igrač Arsenala koji se nalazi na posudbi u Falkirku, a sudeći po tome kako igra u posljednje vrijeme Arsene Wenger bi ga mogao vratiti na Ashburton Grove. Prvi pogodak na gostovanju kod Dunfermlinea Stokes je postigao već u prvoj minuti, a još je dva dodao u drugom poluvremenu.

Hibernian i Kilmarnock su podijelili bodove odigravši 2:2, a neodlučeno je završen i susret Motherwella i St. Mirrena. Strijelci u toj utakmici nisu bili raspoloženi pa je konačan rezultat bio 0:0.

Škotski Premiership, 13. kolo, 04.11.2006:
Celtic - Hearts 2:1, Dunfermline - Falkirk 0:3, Hibernian - Kilmarnock 2:2, Motherwell - St. Mirren 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!