Nogomet

Drogba Show, remi Pompeya i nova pobjeda Manchestera

Marin Vuković • subota, 11.11.2006.

Chelsea je i dalje jedina momčad koja drži korak s Manchester Unitedom. Na Stamford Bridgeu isprašili su nedorasli Watford s četiri pogotka uz sjajan nastup Didiera Drogbe. Manchester je zadržao prednost na čelu svladavši Blackburn, a Portsmouth se spasio poraza na Fratton Parku, ponovno bez nastupa našeg Nike Kranjčara...

Izravan susret aktualnog prvaka Chelseaja i donedavnog drugoligaša Watforda pokazao je u punom svjetlu kvalitativnu razliku između vrha i dna premierligaške ljestvice. Iako Chelsea nije blistao, Watford niti u jednom trenutku nije djelovao kao momčad koja sa Stamford Bridgea može odnijeti barem jedan bod. Odolijevali su domaćim pokušajima sve do 28. minute, a tada je započeo Didier Drogba Show. S desne je strane oštro ubacio Geremi, loptu je promašio Andrej Ševčenko, ali je na pravom mjestu bio reprezentativac Obale Bjelokosti, spretno reagirao i zatresao mrežu gostiju.

Samo osam minuta kasnije nakon duplog pâsa sa Ševčenkom Drogba puca iskosa s desne strane i na krivoj nozi hvata vratara Watforda Bena Fostera za 2:0. Prednost Chelseaja povećana je početkom drugog poluvremena atraktivnim matom u tri poteza. Nakon ispucavanja Hilaria, loptu je prsima ukrotio Drogba i sjajnom asistencijom pronašao Ševčenka koji pogađa za 3:0. Dva pogotka i asistencija mu nisu bili dovoljni, pa je u 69. minuti Drogba iskoristio još jedno ubacivanje Geremija i neometan postavio konačnih 4:0.

Vezane vijesti

Manchester United ne posustaje u utrci s Chelseajem. Nakon što su u prošlom kolu osigurali prednost od tri boda, ove subote su je i zadržali uvjerljivom pobjedom nad Blackburnom. Ona nije bila uvjerljiva rezultatski, tek je jedna lopta završila u mreži Brada Friedela, ali je razlika u kvaliteti bila vidljiva tijekom cijele utakmice.

United je utakmicu mogao riješiti već u prvom poluvremenu da je Wayne Rooney iskoristio dvije stopostotne prigode. Do pobjedničkog pogotka ipak su morali čekati do 64. minute kada je John O'Shea ubacio za Ryana Giggsa, a ovaj glavom asistirao za Louisa Sahu i njegov peti ovosezonski pogodak.

Menadžer Portsmoutha Harry Redknapp još je jednom iz svoje momčadi izostavio našeg Niku Kranjčara. Iako je hrvatski reprezentativac prošle subote bio među ponajboljim pojedincima u inače slabom nastupu Portsmoutha na Old Traffordu, ponovno se našao na tribinama Fratton Parka. Dosad se Redknappu nije moglo prigovoriti, budući da je Portsmouth bez Kranjčara pobjeđivao, ali su danas protiv Fulhama bili vrlo blizu poraza.

Točnije, od poraza i drugog gubitka bodova na Fratton Parku dijelilo ih je tek 16 minuta. Iako su domaćini u više navrata mogli povesti, vratar Fulhama Antti Niemi suvereno je u prvom dijelu čuvao svoju mrežu odličnim obranama. Napokon, u drugom poluvremenu svoj su posao počeli odrađivati i njegovi suigrači, pa je u 56. minuti Zat Knight nakon kornera Jensena glavom zatresao mrežu Portsmoutha. Pogodak je to igrača koji je posljednji put loptu preko gol linije gurnuo prije godinu i pol dana. Pompey ipak spašava bod u 74. minuti nakon spretne reakcije Nwankwa Kanua koji je izbio loptu iz ruku dotad sigurnog Niemija, što je iskoristio Andy Cole i pogodio za 1:1.

Iako u prethodna tri kola nije poražen, Charlton se nije uspio odlijepiti sa samog dna Premiershipa, a to će mu još teže poći za rukom nakon današnjeg poraza od Wigana. Već nakon 15 minuta Lee McCulloch je doveo domaće u vodstvo nakon slabe reakcije obrane Charltona, a četiri minute prije odlaska na odmor Henri Camara snažnim udarcem udvostručuje vodstvo. Nadu gostima vraća Darren Bent zgoditkom u 52. minuti, iskoristivši pogrešku Andyja Webstera nakon koje se našao oči u oči s domaćim vratarom.

Bentov je to sedmi pogodak sezone, a uzme li se u obzir da je njegov klub u dosadašnjem tijeku sezone postigao ukupno osam pogodaka, svaki komentar je suvišan. Sudbinu Charltona zapečatio je Matt Jackson u 78. minuti, a gosti su uspjeli ublažiti poraz minutu prije kraja još jednim golom Benta, no ovaj put radilo se o Marcusu Bentu.

Odlična sezona Aston Ville nastavlja se i više ni ne može predstavljati iznenađenje. Štoviše, do nove su pobjede došli na Goodison Parku, stadionu s kojega ove sezone još niti jedna momčad nije odnijela tri boda. Za sve postoji prvi put pa je tako Everton, uz činjenicu da su rano ostali bez Tima Cahilla zbog ozljede, morao svoj travnjak napustiti pognute glave. Krivac za to bio je Chris Sutton tri minute prije odmora, pogodivši mrežu na asistenciju Osbournea.

Bolton je u džepu imao vodstvo od 2:0, ali je prerano počeo slaviti pobjedu dopustivši Sheffield Unitedu povratak i spas barem jednog boda. El Hadji Diouf i Kevin Davies pobrinuli su se za uvjerljivo vodstvo gostiju, no Sheffield se vraća golovima Hulsea i Kazima-Richardsa.

Middlesbrough se riješio West Hama pogotkom Maccaronea u 74. minuti, dok su u prvoj utakmici dana, u lunchtimeu Manchester City i Newcastle očito punog želuca izašli na travnjak i odigrali mršavih 0:0.

Premiership, 12. kolo, 11.11.2006:
Chelsea - Watford 4:0, Blackburn - Manchester United 0:1, Portsmouth - Fulham 1:1, Middlesbrough - West Ham 1:0, Manchester City - Newcastle 0:0, Everton - Aston Villa 0:1, Sheffield United - Bolton 2:2, Wigan - Charlton 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!