Tenis

Blake se poklonio Agassiju

Ivor Krapac • subota, 02.09.2006.

James Blake priključio se brojnim igračima i ljubiteljima tenisa koji ovih dana na različite načine odaju priznanje Andreu Agassiju pri kraju velike karijere. Trenutno prvi američki reket je svoj izraz poštovanja pokazao na terenu, odjeven u šarenu majicu i s maramom na glavi, u Agassijevom stilu iz sredine prošlog desetljeća...

Blake je u svojoj jednokratnoj odjevnoj kombinaciji nastupio u drugom kolu US Opena, uz pobjedu od 6:3, 6:4 i 7:6(5) protiv Rusa Teimuraza Gabašvilija. "Želio sam ovo izvesti samo jedanput, znam da Andre vjerojatno ne bi volio da se njegov kraj karijere previše potencira... Zna da svi cijenimo ono što je napravio na terenu i mislim da je ovo bila dovoljna poruka, sada se vraćam poslu koji je preda mnom", rekao je Blake, koji se o svom potezu prethodno konzultirao s Agassijem.

"Želio sam na neki način pokazati i odati priznanje Andreu zbog svega što je učinio za ovaj sport. Drago mi je da se to dogodilo dan nakon što je u večernjem terminu odigrao sjajan meč, na večer kad su ga svi imali u mislima", dodao je prvi američki reket, istaknuvši, naravno, Agassijevu pobjedu u pet setova drugog kola protiv osmog nositelja Marcosa Baghdatisa.

Ipak, osim pozitivnih osjećaja i zadovoljstva zbog pobjede, tri sata i 48 minuta protiv Baghdatisa ostavilo je i negativnu posljedicu na velikom Andreu; kronično bolna leđa i dalje mu stvaraju velike probleme, a u petak je morao primiti injekciju protiv upale, samo nekoliko dana nakon podjednako teškog prvog kola protiv Andreja Pavela i kortizonske injekcije nakon tog meča. U petak je stanje bilo toliko loše da nije mogao voziti automobil do bolnice, što je neugodna vijest uoči večerašnjeg trećeg kola protiv Nijemca Benjamina Beckera.

"Nakon Baghdatisa, Andreova leđa su se ukočila, a upala je izazvala veliku bol i znatno smanjila mobilnost", objasnio je Gil Reyes, Agassijev prijatelj i stručnjak za tjelesnu pripremu. Injekcija je bila jedini izlaz za barem djelomično popravljanje stanja, no upitno je kako će to izgledati u današnjem meču.

Sam Agassi je, pak, već najavio da je za posljednji turnir karijere spreman na bilo kakav korak koji neće ozbiljnije ugroziti zdravlje, a kortizonska injekcija i tretmani protiv upale očito mu ne smetaju u konačnom cilju - oproštaju u velikom stilu, sa što boljim rezultatom na US Openu: "Želim osigurati najbolju moguću šansu da ovdje dođem što dalje, no ne namjeravam dovesti u pitanje normalan nastavak života."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!