Tenis

Federer puca na Roddicka

Ivor Krapac • petak, 08.09.2006.

Nakon što je u sinoćnjem četvrtfinalu svladao Jamesa Blakea, Roger Federer otkrio je da bi mu, ukoliko prođe u finale, želja bila boriti se za naslov s drugim jakim američkim adutom, Andyjem Roddickom. Za dolazak do tog susreta, i jedan i drugi u subotnjem polufinalu moraju preko ruskih suparnika - Federera čeka Nikolaj Davidenko, a Roddicka Mihail Južnji...

I Švicarac i Amerikanac ući će u polufinale kao favoriti protiv svojih ruskih protivnika, no Federer je istaknuo oprez i izbjegao prerano gledanje prema nedjeljnom finalu: "Svi će reći da smo Andy i ja u ulozi favorita, no već smo vidjeli što se može dogoditi velikim favoritima, oprez je uvijek potreban..."

Nije ga poljuljalo ni što protiv Davidenka ima čistih 7-0 u međusobnom omjeru: "Bilo je tu nekoliko teških mečeva i znam da moram prvo razmišljati o ovom polufinalu. Davidenko trenutno igra zbilja izvrsno; popravio se na tvrdoj podlozi, uvijek može ubaciti u brzinu više, samouvjeren je s crte i iznimno spreman, nikad neće puknuti."

Vezane vijesti

Osim o budućnosti, prvi na svijetu je nakon pobjede nad Blakeom pričao i o tom meču. Na pressici je izjavio da je četvrtfinalna predstava na stadionu Arthura Ashea bila iznimno visoke kvalitete, pritom ne skrivajući da ga je Amerikanac prilično namučio: "Rezultat sve govori - moglo je biti i lakše, ali i teže. I jedan i drugi smo propustili nekoliko prilika, no to je bilo za očekivati, obojica dosta riskiramo sa svojim udarcima. Ispalo je da je bio triler."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Blake je, pak, u svojem razgovoru s novinarima kazao da je možda mogao odigrati i bolje, ali nije zaboravio pohvaliti suparnika: "Postoje situacije kad jednostavno moraš reći 'Ovo je bilo prejako' i krenuti dalje. Ima toliko stvari koje na terenu radi dobro - ne paničari, napada nevjerojatno kvalitetno, brani se bolje nego ijedan drugi tenisač s kojim sam se susretao..."

Dodao je i da mu je Todd Martin, finalist ovog turnira iz 1999., pomogao u vjeri da se može nositi s Federerom: "U određenoj mjeri, ponosan sam kako sam se borio. Skoro sam uspio; nisam odigrao svoje apsolutno najbolje, ali vjerojatno nije ni on. Dobar je osjećaj da mogu biti blizu Rogeru... Mudar čovjek - no dobro, možda ne mudar čovjek, samo Todd Martin - rekao mi je da, ako mogu uzeti jedan set, vjerojatno mogu i dva. A ako mogu dva, mogao bih i tri... A bio sam samo poen od toga da uzmem prvi set, to je dokaz da je i on samo čovjek."

Istina, samo čovjek, ali čovjek koji redovito pobjeđuje...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!