Nogomet

I Poljaci dobili podršku Vlade za 2012.

HINA • utorak, 12.09.2006.

Poljski premijer Jaroslaw Kaczynski pružio je punu podršku zajedničkoj kandidaturi Poljske i Ukrajine za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine...

Poljski premijer je istaknuo u razgovoru s čelnicima Europske nogometne federacije (UEFA) kako državne vlasti stoje iza cijelog projekta bez obzira što se trenutačno nad Poljskim nogometnim savezom (PZPN) provodi istraga zbog sumnju u korupciju. Kaczynski i poljski ministar sporta, Tomasz Lipiec su uvjeravali čelnike UEFA-e da istraga u nogometnom savezu nije nikakvo zadiranje politike u sport, što UEFA strogo zabranjuje.

"To nije nikakvo zadiranje politike u sport, već akcija protiv kriminalnih elemenata unutar PZPN-a," istaknuo je poljski premijer.

Zbog sumnje u namještanje rezultata utakmica, korupciju i druge kriminalne aktivnosti policija je u posljednjih godinu dana privela 30 osoba iz poljskog nogometa.

Osim Poljske i Ukrajine preostali kandidati za organizaciju EP-a 2012. godine su Italija, te zajedno Hrvatska i Mađarska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!