Nogomet

"Auxerre je oživio"

HINA • petak, 15.09.2006.

Francuski mediji nisu posvetili previše prostora pobjedi Auxerrea u Zagrebu protiv Dinama (2:1) u prvom susretu prvog kola Kupa UEFA. Koliki je bio interes za ovu utakmicu svjedoči i podatak da niti jedna francuska televizijska postaja nije prenosila uživo utakmicu iz Maksimira, a u Hrvatsku su doputovala tek dvojica francuskih novinara iz pisanih medija, trojica radio reportera i dva fotoreportera...

Najviše prostora utakmici je posvetio "L'Equipe" koji u svom izvještaju s utakmice piše kako je AJA na dobrom putu da po treći put u isto toliko europskih sučeljavanja eliminira Dinamo.

"Auxerre je oživio. Ohrabren prvom pobjedom u Le Championnatu protiv Monaca, Auxerre je u Zagrebu potvrdio da je izašao iz krize. Momčad iz Bourgogne čak je u gostima ostvarila najbolji rezultat francuskih klubova. AJA, koji je prvi put igrao s pet igrača u obrani, uspio je bolje iskoristiti svoje prilike nego njegov protivnik," piše novinar ""L'Equipea".

"Le Monde" navodi da je Auxerre nakon prošlogodišnjeg ispadanja u prvom kolu Kupa UEFA, ove godine korak do plasmana u natjecanje po skupinama. "Auxerre je postigao po pogodak u svakom poluvremenu. Najprije preko Poljaka Jelena stigao do vodstva 1:0, a potom je nakon pogreške obrane Dinama Rumunj Niculaeu postigao pobjednički pogodak za 2:1," piše "Le Monde", dodajući kako Auxerre ima velike izglede za nastavak natjecanja.

Francuska novinska agencija AFP iz Zagreba je poslala kratku vijest s rezultatom i strijelcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!