Košarka

Hrvatska u trećoj jakosnoj skupini

Bernard Jurišić • srijeda, 20.09.2006.

Hrvatska košarkaška reprezentacija smještena je u treću jakosnu skupinu ždrijeba za Europsko prvenstvo 2007. u Španjolskoj. 15 kvalificiranih reprezentacija razvrstano je u četiri jakosne skupine, a određeni su nositelji i među 10 preostalih reprezentacija koje će se boriti za posljednje slobodno mjesto na EP-u...

FIBA je nositelje za ždrijeb koji će se održati 19. listopada u Madridu, razvrstala samo prema dva kriterija: rezultatu na prošlom Svjetskom prvenstvu u Japanu, te učinku u kvalifikacijama koje je naša reprezentacija završila s omjerom 5-1.

Hrvatska je tako smještena u 3. jakosnu skupinu, što znači da nam u grupi Europskog prvenstva protivnici sigurno neće biti Slovenija, Rusija i Latvija. Jakosne skupine raspoređene su na sljedeći način:

1. SKUPINA: Španjolska, Grčka, Francuska, Turska
2. SKUPINA: Litva, Njemačka, Italija, Srbija
3. SKUPINA: Slovenija, Hrvatska, Rusija, Latvija
4. SKUPINA: Češka, Portugal, Poljska i posljednji kvalifikant

Preostalo je za popuniti još jedno mjesto na Europskom prvenstvu, a za njega će se boriti 10 reprezentacija kojima to nije uspjelo u kvalifikacijama. Za ždrijeb dodatnih kvalifikacija raspoređene su tri jakosne skupine:

1: Bosna i Hercegovina, Švedska, Ukrajina
2: Makedonija, Mađarska, Izrael
3: Bugarska, Estonija, Danska
4: Belgija

Izvući će se dvije skupine po tri i jedna s četiri reprezentacije, a igrat će se po dvostrukom bod-sustavu. Pobjednici skupina plasirat će se na završni kvalifikacijski turnir od 29. do 31. kolovoza naredne godine, odakle će samo pobjednik proći na Europsko prvenstvo.

Europsko prvenstvo u Španjolskoj na rasporedu je od 3. do 16. rujna 2007. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!