Nogomet

Dariju Silvi amputirana noga

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 25.09.2006.

Urugvajski reprezentativac Dario Silva na nesretan je način okončao svoju nogometnu karijeru. 33-godišnji napadač, koji je jedno vrijeme igrao s Ivanom Lekom u španjolskoj Malagi, doživio je tešku prometnu nesreću nakon koje mu je amputirana noga...

Dario Silva je teže ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u urugvajskoj prijestolnici Montevideu. 33-godišnji Silva je na autocesti pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u ogradu. Nesretna okolnost je što nije bio vezan sigurnosnim pojasom, pa je izletio kroz vjetrobransko staklo zadobivši ozljede glave i desne noge.

Ozljede glave nisu bile teže prirode, ali je noga slomljena na više mjesta i prema izjavi Silvine majke Doris, liječnici su mu je morali amputirati kako bi mu spasili život.

Silva je karijeru započeo u urugvajskom Defensor Sportingu, a potom je prešao u Penarol. Prvi europski klub u kojem je nastupao bio je talijanski Cagliari, a igrao je i za Espanyol, Malagu, Sevillu i Portsmouth.

Krajem prošle sezone vratio se u domovinu u redove Penarola iz Montevidea. Za reprezentaciju je nastupao 10 godina i pritom je odigrao 46 utakmica i postigao 14 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!