Nogomet

"Auxerre je daleko od Lige Uefe"

Dragan Zubović • četvrtak, 28.09.2006.

"Kažu da kad u europskim kupovima zabijete gol u gostima, onda imate velike izglede za plasman u iduće kolo. Iako je Auxerre u Zagrebu zabio dva gola (pobjeda 2:1), nije izvjesno da će se plasirati u iduće kolo. Štoviše, rekli bismo da je daleko od toga..." Riječi su ovo iz najavnog teksta u lokalnom auxerreskom dnevniku...

"Dinamo, koji je u trećem pretkolu Lige prvaka ispao od londonskog Arsenala, namučio je igrače trenera Wengera i večeras će Zagrepčani 'skupo prodat svoju kožu' jer Dinamo za razliku od Auxerrea nema što izgubiti, a može puno dobiti. Dinamovci imaju svoje adute, a ističemo njegove virtuoze u veznom redu i napadu koji bi bili dragocjeni i u klubovima jačih liga od hrvatske", piše lokalni dnevnik iz Auxerrea L'Yonne Républicaine u današnjem broju u najavi uzvratne utakmice 1. kola Kupa UEFA Auxerre - Dinamo.

Iako su kod nas mnogi već otpisali Dinamo, kao što možete pročitati, francuski novinari su vrlo oprezni. Prema njima - ništa još nije gotovo. A na istoj valnoj dužini je i trener Auxerrea Jean Fernandez, koji već desetak dana stalno "pili naopako" svojim pričama kako se pribojava Dinama. Uoči utakmice u Zagrebu je pričao da je Dinamo favorit.

"Gledao sam Dinama kako je protiv Arsenala u Londonu igrao presing duboko na protivničkoj polovici terena pritiskajući Arsenalove braniče. Dinamovci su vodili s 1:0, a bili su blizu vodstva 2:0, stoga moramo bit čvrsti i dobro organizirani kao na prvoj utakmici u Zagrebu. Zaista, bit će teško protiv Dinama jer će nas oni pritisnuti kao na prvoj utakmici kako bi nam zabili gol. Ne smijemo igrati da zadržimo prednost iz prve utakmice već moramo igrati na pobjedu. Trebamo igrati čvrsto u obrani i u dvobojima pri osvajanju lopte kako bismo lakše organizirali napade, kao što smo uspješno radili u Zagrebu. Nakon što smo u Zagrebu poveli s 2:1, šteta je što smo propustili realizirati neke od obećavajućih akcija kojima smo mogli povećati vodstvo, što bi nam omogucilo manje brige za uzvrat", kazao je trener Auxerrea Jean Fernandez na jučerasnjoj pressici, a njegovu izjavu prenosi današnji L'Yonne Republicaine.

I kapetan Auxerrea Benoit Cheyrou je također oprezan: "Dinamo ima obvezu zabiti gol, što znači da će nas morat napasti, što će nam omogućiti da imamo više prostora za igru. Dinamovci imaju dobre igrače u veznom redu i napadu - tri Brazilca Eduardo, Santos i Costa i onaj 'mali vezni broj 10 Modrić', koji sam može riješiti utakmicu. Moramo biti vrlo oprezni, jer Dinamo je vrlo dobra momčad".

L'Yonne Republicaine piše da su na jučerašnjem treningu vježbali Pieroni i Niculae, što je dobar znak za domaćine, jer se dva dana ranije pričalo da oni možda neće igrati protiv Dinama zbog ozljede, ali prema zadnjim vijestima iz tabora Auxerrea oni su u skupini 19 igrača koji konkuriraju za sastav na večerašnjoj utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!