Nogomet

Mađarski navijači prosvjedovali protiv Eura 2012.

Bernard Jurišić • subota, 30.09.2006.

Nisu samo hrvatski navijači potencijalni problem dobivanju Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine. U vrijeme posjete Uefine delegacije Budimpešti, oko 300 navijača mađarskih klubova okupilo se pred zgradom nogometnog saveta i prosvjedovalo protiv ovog natjecanja...

Da nije tragično, bilo bi komično. Čini se da sve zemlje koje kandidiraju za domaćinstvo Europskog prvenstva 2012. godine iz dana u dan najmarljivije rade na tomu da bi - diskreditirali svoju kandidaturu.

Od talijanskih afera koje izviru iz tjedna u tjedan, preko poljskih i mađarskih političkih previranja, poljskih afera namještanja rezultata i preprodaje ulaznica za SP 2006., divljanja hrvatskih navijača na praktično svim gostovanjima reprezentacije ili klubova u europskim natjecanjima, danas su "nogu u guzicu" hrvatsko-mađarskoj kandidaturi udarili i najekstremniji navijači nekoliko mađarskih klubova.

Njih oko 300 okupilo se ispred zgrade mađarskog nogometnog saveza u vrijeme kad je u njoj gostovala inspekcija Uefe, koja je početak tjedna provela u Hrvatskoj. Prosvjednici su tražili da se čelništvo mađarskog saveza pozabavi unutarnjim problemima, umjesto kandidaturom za domaćinstvo Europskog prvenstva 2012.

"Mađarski nogomet je na neprihvatljivo niskoj moralnoj razini. Stadioni su, kao i sve ostalo povezano s nogometnom infrastrukturom, u trulom stanju. Zato mi, aktivni navijači najvećih mađarskih klubova, ne možemo podržati mađarsku kandidaturu za EP 2012", kažu u svom proglasu mađarski navijači.

Natjecanje "tko će se više iskompromitirati" između Hrvatske/Mađarske, Poljske/Ukrajine i Italije nastavlja se i dalje. Ima još puno vremena za nove afere do 8. prosinca i objave odluke...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!