Zimski sportovi

"Nisam stroj"

Bernard Jurišić • petak, 06.10.2006.

Najbolja svjetska skijašica svih vremena konačno je objavila svoje planove za budućnost. Janica Kostelić pred brojnim novinarskim auditorijem, pred slikom koja je direktno išla u 10 svjetskih zemalja, a u snimci će ići u praktično sve zemlje svijeta, objavila je svoju odluku...

Unaprijed se znalo da će Janica Kostelić objaviti odluku kako u narednoj sezoni neće nastupati. Pravo pitanje je bilo - hoće li današnja konferencija za novinare obznaniti tek pauzu, ili konačan kraj karijere 24-godišnje šampionke.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

"Svi smo bili svjesni boli koju je Janica trpjela", rekao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek, koji je zajedno s glasnogovornikom Ozrenom Müllerom i predsjednikom Saveza Srećkom Ferenčakom bio uz Janicu, "i zato podržavamo svaku njezinu odluku. Spremni smo za nju 24 sata dnevno, kad god odluči vratiti se. Sezona neće biti ista bez Janice, no sretni smo jer je uz nju odraslo još nekoliko vrlo talentiranih skijaša i skijašica i siguran sam da hrvatsko skijanje ima lijepu budućnost."

Vezane vijesti

Janica je kao i obično, bila kratka i jasna. "Moja je odluka da ovu sezonu propustim. Nikad se ne zna, ali s 99% sigurnosti mogu reći da ove godine neću voziti utrke. Puno sam se mučila s koljenima i leđima, narednu sezonu ću propustiti, a poslije ćemo vidjeti što i kako dalje." "Kamen sa srca" pao je većini, jer bismo "snježnu kraljicu" mogli opet vidjeti na stazi.

Odluka o pauzi i je i nije bila teška.
"Premišljala sam se neko vrijeme, ali čim bih počela s nekim naporom, osjećala sam bolove u koljenima i leđima. Dugo sam trjpela bolove i skijala, ali nisam stroj, više ne mogu. Sretna sam, radim stvari koje dosad nisam mogla, uživam u životu i mislim da će mi odmor donijeti samo dobro."

Otac Ante nije nazočio konferenciji za novinare, jer je na treningu s Ivicom, koji se sprema za početak sezone. Kako su odluku prihvatili ostali članovi obitelji?
"Dovoljno sam odrasla da sama mogu donositi odluke, a oni su tu da me podrže što god odlučila."

Ove sezone žensko skijanje bit će značajno slabije, jer osim Janice, neće biti ni Michaele Dorfmeister i Martine Ertl. Anja Pärson poručila je Janici da će bez nje biti dosadno.
"Ma bit će zanimljivo i bez mene, dolaze mnoge mlade skijašice i sigurno će biti uzbuđenja. Pratit ću Svjetski kup, otići ću na poneku utrku, malo zezati kolegice, uživati u gledanju jer skijanje i dalje obožavam."

Sljeme i "Snježna kraljica" bez "snježne kraljice"?
"Sigurno ću biti na Sljemenu, dati podršku našim curama, moguće da budem i predvozačica. Tko zna, možda ove godine bacim oba štapa... Nadam se da će ljudi doći i uživati u zimskim radostima."

Uživati u zimskim radostima svakako, ali uživati u umjetnosti skijanja bez Janice Kostelić bit će teško, makar samo na godinu dana. Ne samo nama, nego i cijelom skijaškom svijetu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!