Nogomet

Srbin potopio Srbiju, minimalan poraz BiH

Bernard Jurišić • subota, 07.10.2006.

U petak je odigrano pet od sedam prvih utakmica dodatnih kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija. Najuvjerljivije pobjede zabilježile su reprezentacije Švedske i Rusije, koje su pitanje prolaska praktično riješile u prvom susretu...

Švedska i Rusija su reprezentacije koje su nakon prvih utakmica dodatnih kvalifikacija najbliže pridruživanju domaćinu Nizozemskoj na Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija, koje će se održati naredne godine.

Švedska je s čak 3:0 slavila na gostovanju u Srbiji, a zanimljivo je da je dva pogotka postigao Dušan Đurić, Šveđanin srpskog podrijetla. Tri gola prednosti ostvarili su i Rusi, koji su kod kuće pobijedili Portugal s 4:1.

Preostali susreti riješit će se u uzvratima. Češka je ostvarila minimalnih 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, čiji mladi nogometaši u uzvratu imaju povijesnu prigodu osigurati nastup na Europskom prvenstvu.

Italija i Španjolska odigrale su 0:0, Engleska je minimalno pobijedila Njemačku (1:0), dok će Francuska - Izrael i Belgija - Bugarska igrati u subotu. Uzvratni susreti na rasporedu su u utorak i srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!