Zimski sportovi

Svjetski mediji o Janici Kostelić

HINA • subota, 07.10.2006.

Vijest o jednogodišnjem "odmoru" najbolje svjetske skijašice Janice Kostelić izazvala je veliku pozornost vodećih svjetskih medija. O odluci hrvatske "snježne kraljice" da uzme jednogodišnju stanku izvijestile su sve vodeće svjetske agencije, CNN, BBC, Eurosport, DSF...

Tako je Reuters izvijestio da se najuspješnija skijašica u povijesti modernog skijanja odlučila na odmor kako bi se posve oporavila od brojnih ozljeda. "Ja nisam stroj i nisam mogla više trpjeti stalnu bol," prenosi novinar Reutersa izjavu hrvatske skijašice navodeći kako je iznimno posjećenu novinarsku konferenciju uživo prenosila i nacionalna televizija.

Veliki prostor Janici Kostelić posvetila je i francuska agencija AFP, koja pored Janičina obrazloženja o razlozima jednogodišnjeg prekida karijere navodi i njezin sportski karton s dosadašnjim uspjesima.

Vezane vijesti

Njemačka agencija DPA u tekstu o hrvatskoj skijašici navodi kako će Janica nadolazeću zimu umjesto na snježnim padinama provesti na toploj Siciliji sa svojim dečkom.

Vijest o privremenoj "mirovini" hrvatske skijašice izvjestili su i naši susjedi. Tako slovenska agencija STA piše da se "najuspješnija hrvatska skijašica svih vremena neće natjecati u nadolazećoj sezoni".

"Propuštam ovu sezonu jer sam imala velikih problema s ozljedama koljena i leđa. Uzet ću godinu dana odmora, a potom ćemo vidjeti," prenosi STA Janičinu izjavu, navodeći kako se njezin otac Ante i brat Ivica nisu pojavili na konferenciji, jer se pripremaju za skori početak sezone. Novinar slovenske agencije navodi da je Janica premda ima tek 24 godine imala već deset operacija.

Beogradski Tanjug navodi da je Janica Kostelić definitivno odlučila preskočiti ovu sezonu, te da su problemi sa zdravljem jedini razlog njezine pauze.

"I dalje ću gledati Svjetski kup jer je to moj sport, a vjeruje da će natjecanje biti zanimljivo i bez mene," citira Tanjug hrvatsku skijašicu.

Američka televizijska kuća CNN objašnjava kako se najuspješnija skijašica odlučila na odmor zbog problema sa zdravljem. "Da nije najbolje bilo je vidljivo i na posljednjim Olimpijskim igrama u Torinu," izvjestio je novinar CNN-a dodajući da je Janica premda je imala 10 operacija osvojila ukupno devet zlatnih medalja na olimpijskih igrama i svjetskim prvenstvima, a tri puta je bila pobjednica Svjetskog kupa.

Vijest o Janičinom izbivanju sa skijaških staza objavio je i britanski BBC koji obično posvećuje vrlo malo prostora skijanju. Novinar BBC-a navodi kako "vlasnica devet zlatnih medalja s olimpijskih igra i svjetskih prvenstava, te trostruka pobjednica Svjetskog kupa više nije mogla izdržati bolove u koljenu i leđima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!