Nogomet

Čakovec - Slaven: "Magloviti" remi

Marko Breljak • subota, 02.12.2000.

Puno se pričalo uoči ove utakmice. Čakovcu je susret značio mnogo jer eventualna pobjeda bi ih i dalje odžavala u utrci za onu željenu ligu šest, dok bi gostima bod, protiv izravnog konkurenta, bio velik kao kuća, jer bi se njime Koprivničanci zadržali na pet bodova razlike ispred Čakovčana koji su im izravni konkurenti za šesto mjesto. Realnost je govorila nešto sasvim drugo. Čakovec grca u problemima, stanje u upravi je kaotično, plaće igračima kasne, zbog čega su neki već zaprijetili tužbama, a za ovaj važan susret nedostajalo im je čak šest vrlo važnih igrača (Škopljanac, Zrna, Šarić, Kuster, Prenga, Kuzmić). Stoga se moglo čuti i mišljenje na tribinama stadiona da je svaki rezultat osim poraza uspjeh. Gostima igra u gostima ne leži, a to potvrđuje i činjenica da su u osam jesenskih gostovanja osvojili tek dva boda. Dakle, sve je ukazivalo na vrlo neizvjesnu utakmicu, sa malom razlikom na kraju. Ako je uopće bude.

Važnost utakmice i pomanjkanje igračkog kadra, kao da je sputala trenera domaćina, koji je suprotno najavama, započeo utakmicu samo sa jednim napadačem, Petreskim te sa Cabanom kao polušpicom. Već od prve minute krenulo je agresivno sa obje strane sa vrlo visokim tempom igre i dalo se nagovijestiti da će ovo biti jedna dobra utakmica. Prvu ozbiljniju situaciju bilježimo pred golom Solomuna u 19. minuti. Brlenić je u svom stilu napravio “kaos” u obrani Slavena, ali je njegov centaršut ispred glave Petreskog, Kacić skrenuo u korner. Odmah zatim s druge strane uzvraćaju gosti u prigodi poluvremena. Dodik je, u jednoj polukontri, sjajno uposlio Geršaka, koji bježi obrani domaćina, ali u situaciji, kada je bio sam pred vratarem, puca slabo, pored gola.

Domaćini dominiraju u igri, a u prvom poluvremenu blježimo još udarac Bubeka sa dvadesetak metara te dvije prigode u kojima se ponovo iskazao Petreski. Naravno, po nepreciznosti. Poluvrijeme je završilo sa početnih 0:0, a magla je postajala sve gušća te su se svi na stadionu pitali hoće li se ovaj susret uopće završiti.

Drugi dio slika se ponavlja. Čakovec je ponovo bio bolji, ali njihove prigode bile su prilično bezopasne. I ponovo su prigodu poluvremena imali gosti. Igrala se 58. minuta, a Mužek je odlično pronašao Dodika. Prvi strijelac lige malo vuče a zatim upošljava Jurčeca, koji pak u idealnoj prigodi, sa samo nekoliko metara, puca ravno u Perića.

Čakovčani su i dalje imali terensku inicijativu, pokušavali su, trudili se, vidjelo se da im ova utakmica mnogo znači, ali nije išlo. Ubacio je Lončarević i drugu špicu, Ratajeca, ali niti to nije dalo razultata. Najbolje prigode imali su domaćini, ne iz izrađenih akcija, nego iz kornera. Tako je i završilo, serijom kornera, i kojih su Čakovčani u gužvi pokušavali ugroziti, danas gotovo besposlenog, Solomuna. Za kraj je zaprijetio, pored magle naravno, najzapaženiji akter ovog susreta, Renato Jurčec, ali se rezultat nije mijenjao.

Završilo je tako, kako je i započelo, 0:0, a taj rezultat dao se naslutiti i prije utakmice, jer je između ostaloga istim rezultatom završio i prvi susret ovih dvaju suparnika u Koprivnici. Šteta što priično solidnu utakmicu nećemo pamtiti po dobroj igri, niti po golovima kojih nije bilo već po magli, koja je potpuno pokvarila ovaj susret. Jer stvarno je magla, u stilu filma Johna Carpentera, potpuno onemogućila gledanje utakmice, naročito njenog drugog dijela. Tako su se neki s pravom našalili u novinarskoj loži rekavši da bi igračem utakmice mogli proglasiti “Štefa Maglu”.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!