Nogomet

Bilić se pravi Englez

Dario Dodić • četvrtak, 05.10.2006.

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić je, čini se, dirnuo Engleze u krivu žicu, što je izazvalo podizanje velike medijske prašine na Otoku. Što je Bilić rekao? Ništa, samo da igraju dosadnu defanzivnu igru...

Iduće srijede na maksimirskom stadionu Hrvatska dočekuje Gordog Albiona u nadi da može osvojiti tri važna boda protiv reprezentacije koja još nije primila niti jedan pogodak u prethodnim kvalifikacijskim susretima. Istina, Englezi su dresove uprljali igrajući protiv slabašne Andore i nešto jače Makedonije. U razgovoru za The Sun izbornik Bilić dotakao se igre Engleza na proteklom Svjetskom prvenstvu i njihovog bivšeg izbornika Erikssona, kojem nije pošlo za rukom povezati igrače u homogenu cjelinu, za koju se često koristi izraz momčad.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Bili su slabi, nisu pokazali ništa. Bili su tako dosadni. Nikada u životu nisam vidio takav skup kvalitetnih igrača koji igraju tako defanzivno", prokomentirao je Bilić igru Engleza koji su se od Svjetskog prvenstva oprostili u četvrtfinalu.

Bilić se nije zaustavio na tome: "Uopće nisu igrali kao cjelina, igrali su kao skupina pojedinaca, a stvarno sam mislio da mogu osvojiti zlato. Možemo reći da su igrači imali dugačku sezonu, da se jako puno očekivalo od njih - to su samo isprike. Ne mogu shvatiti zašto su igrali tako defanzivno na Svjetskom prvenstvu, nisam to mogao ni svome devetogodišnjem sinu objasniti."

Bilić se dotakao i sadašnjeg izbornika, Stevea McClarena, jer ne misli da je samo Šveđanin kriv za slabu igru Engleske: "Igrali su jednako i protiv Makedonije, tako da ne mislim da je uzrok svemu bio Eriksson", zaključio je Bilić.

Hrvatski je izbornik iznimno cijenjen u Engleskoj zbog vremena provedenog u redovima West Hama i Evertona, pa su stoga njegove izjave pronašle mjesto na naslovnicama svih otočkih sportskih portala, a i šire. Poznavajući Engleze, replika na Bilićeve riječi stići će vrlo skoro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!