Nogomet

Dinamovi igrači priželjkuju "plavi pakao"

Dražen Patarčić • subota, 02.12.2000.

Još se nisu stišale strasti sa Osječkog derbija, a već na pragu maksimirske šume odjekuje ime Hajduka. Utakmica koju svaki igrač plavih sanja i čeka kao najveći nogometni praznik. Sjever koji će disati, odisati i grmiti plavo, nositi će maksimirske dečke u novu pobjedu. Takvih su mišljenja i struka i igrači Dinama.

Trener modrih prof. Hrvoje Braović ovako najavljuje nedjeljni derbi:
"Evidentna je situacija da smo dosta oslabljeni. Osiječka epizoda nam je crvenim kartonima bitno oslabila zadnju liniju, ali igrati se mora. Ja sam isti čas kada smo sjeli u autobus rekao da se ta utakmica mora zaboraviti.

Audio: Ovo je veliki derbi

Da se probamo zbrojiti, stabilizirati i da dobro odigramo veliki derbi sa Hajdukom. Evidentno je da smo ostali bez dva centralna braniča, i tu će sigurno doći novi igrači.


Profesor Hrvoje Braović (Snimio: Dražen Patarčić)

Vjerovatno Sesar i Drpić, moguća je varijanta sa Polovancem pa da Čutura ide na lijevi bok. Viditi ćemo zdravstveno stanje Mikića i Leke, koji je također dobio jedan udarac a i Balaban se žali na bolove. Međutim , atmosfera među igračima je prava, koja priliči velikom derbiju. Dinamo i Hajduk su dva najveća hrvatska kluba i mislim da će biti atmosfera biti i na stadiionu biti kvalitetna, dobra očekujem puno gledatelja da podrže dečke i da napravimo što bolji rezultat i da uspješno završimo ovaj dio sezone.

Audio: Očekujem podršku sa tribina

Molim navijače da nas podrže, i sve je drugačije ako navijači osjete podršku sa tribina. Momci će sigurno dati sve od sebe ako osjete da u pravom ambijentu imaju svoje BBB uz sebe."

Nermin Šabić neće zaigrati protiv Splićana, no ipak je optimističan:
"Normalno da nikome od nas nije drago, pogotovo kada se radi o najvećem derbiju hrvatskog nogometa da nemože nastupiti, da ne igra. Ali što je tu je. Ja ne mogu raditi protiv sebe, a ni kluba, da uđem u igru, a ne mognem pružiti maksimum. Žao mi je, ali vjerujem da moji suigrači, mogu onom formulom, koju smo pokazali u Splitu da ih i ovdje možemo nadigrati i uzeti tri boda. Dakle, trka, čvršća igra i veća želja za pobjedom su po meni ključ uspjeha."

Tomo Šokota najopasnija "noga" plave škvadre ovako diše pred derbi:

Audio: Hajduka očekuje "plavi pakao"
"Očekujem jednu jako dobru utakmicu, ja se nadam velikom broju naših navijača. Odigrali smo jednu dobru utakmicu u Osijeku, i samopouzdanje se vratilo, dečki su spremni. Ova utakmica je poseban ispit koji svima puno znači. Dat ćemo sve od sebe i borit ćemo se kao i u Osijeku, a sa BBB na tribinama i bolje, jer su oni uvijek naš 12 igrač. Malo smo oslabljenji, pogotovo zadnja linija i vezni red, ali neka se Splićani ne zavaravaju, i oni koji će ući umjesto njih su odlični igrači tako da vjerujem da neće biti nikakvih problema. Statistika kaže da se ovdje nikada nisu naigrali, i kada god su igrali ovdje čekao ih je "plavi pakao" a nadam se da će i sada."

Odlazi li Tomo Šokota nakon ove utakmice?
"Pa ja moram reći da ću nakon ove utakmice sjesti s klubom i otvoreno razgovarati. Ako trebam ja ću ostati, ako klub kaže da me trebaju prodati ja ću otići. Sve ću raditi u dogovoru s klubom, jer mislim da je tako nakorektnije, ipak je meni ovaj klub mogo dao. Siguran sam da ćemo se dogovoriti najbolje što možemo."

Najkraći i najkonkretniji bio je Igor Cvitanović:
"Želimo pobijediti. Spremni smo, pripremamo se za derbi. Za ove utakmice nikada nije važno gdje je tko na tablici i u kakvoj je formi. Imamo problema, nismo u nekom bajnom stanju. ali derbi je derbi i on će nas dovoljno motivirati da pružimo sve od sebe."

Tomislav Butina zadnja "brana" splitskim napadačima.


Tomislav Butina zadnja "brana" bijelima. (Snimio: Dražen Patarčić)
"Nemam nikakvog opterećenja pred ovu utakmicu. Svakoj utakmici pristupam s istom željom, entuzijazmom. Oba kluba su egal, nadam se da će biti puno dobrog nogometa, i vjerujem da će se naši navijači na kraju utakmice više radovati. Pokazali smo u Osijeku da možemo igrati, možda ne skoncentrirano svih 90 minuta, ne u kontinuitetu. Ali na ovu utakmicu se svi napalimo, dogovorimo i ginemo na terenu kao jedan. Svjesni smo situacije i sigurno ćemo odigrati dobro utakmicu protiv Hajduka. Nema Sedloskog, Bosnara. Dva bitna igrača, koji su tek uhvatili malo kontinuiteta. Poprilično će nedostajati. U napadu je gužva, u obrani nam je tanko, neiskusno. Vraća se Drpić koji ima nekoliko europskih utakmica, on je ogoroman potencijal a i Sesar je tu Čutura, neće se to toliko osjetiti."

Da li se javio kum Robert (Prosinečki)?
"Pa nije još, ali sigurno se bude javio pred utakmicu. Uvijek se javi kada je neka važna i dobra utakmica da nam poželi dobar rezultat."

Jasmin Agić, plavokosi "umjetnik" sredine terena:
"Derbi je poseban doživljaj. Ove utakmice te jednostavno ošamute. "Plavi pakao" maksimirskih tribina će sigurno Splićanima zalediti krv i usporiti njihove reakcije. Bodove neka traže na svom Poljudu, ovdje ih čeka spremna momčad koja zna koliko može i koliko vrijedi."

Splićanima se, barem prema prognozama igrača Dinama, ne piše dobro. Plavi dečki imaju samo jednu želju, da stadion grmi u plavom ritmu, kako bi nošeni navijačkom podrškom samljeli uvijek drage goste i redovite mušterije u posljednjih nekoliko sezona.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!