Nogomet

Adriano na poštedi

Ivan Milatić • utorak, 24.10.2006.

Čelnici milanskog Intera odlučili su poštediti na neko vrijeme klupskih obveza brazilskog napadača Adriana koji je ove sezone u potrazi za samopouzdanjem i formom...

"Mnogim igračima teško je igrati nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga će Adriano provesti tjedan dana u Brazilu, a nakon toga će nastaviti s radom da bi u punoj formi bio do kraja godine ako ne i ranije", rekao je trener Intera Roberto Mancini.

Ovaj 24-godišnji napadač još nije postigao pogodak ove sezone, a od početka 2006. godine u strijelce se u Serie A upisao samo tri puta. Na SP je postigao dva pogotka za reprezentaciju, a Mancini njegovu krizu povezuje s činjenicom da nije imao dovoljno vremena da se oporavi od napora koje iziskuje svjetska nogometna smotra.

"Ovoga ljeta imao je četiri tjedna odmora, ali zamorna godina i razočaranje u Njemačkoj jako su utjecali na njega. Sve bi bilo bolje da smo mu dali još deset dana odmora. On je jedan od najboljih napadača kada je u formi i želimo ga što prije vidjeti u najboljem izdanju", mišljenja je Mancini.

Posljednja Mancinijeva rečenica zasniva se na statistici. Od kada je prešao Atlantik i iz Flamenga prešao u Inter 2001. godine Adriano je postigao 68 pogodaka, a sada će po svemu sudeći propustiti ostatak natjecanja u skupini B Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!