Tenis

Rusima 19. izdanje Hopman Cupa

Maja Giljanović • petak, 05.01.2007.

Prvi nositelji 1.000.000 američkih dolara vrijednog ekshibicijskog turnira mješovitih parova opravdali su očekivanja te glatkom pobjedom nad Španjolcima po prvi put u povijesti upisali Rusiju na listu zemalja pobjednica Hopman Cupa...

Par Nadja Petrova i Dmitrij Tursunov nakon uvodnog poraza od domaćina upisivao je uspjeh za uspjehom te u završnici turnira drugopostavljenoj kombinaciji Anabel Medina Garrigues/Tommy Robredo nisu ostavili ni mrvu šansi.

Posao je otpočela 24-godišnja Petrova koja je sa superuvjerljivih 2-0 nadvisila 27. igračicu WTA liste. Prvi set je pripao Ruskinji za tek 33 minute koja je snažnim winnerima demoralizirala Medinu te je ostavila bez ijednog gema. Burswood Dome je praktički eksplodirao kada je 24-godišnjakinja konačno uspjela zadržati svoj početni udarac, ali neizvjesnost u setu nije potrajala. Petrova je, naime, pri rezultatu 2:2 napravila break i iako ga je odmah i izgubila pri vodstvu od 5:4 osigurala je dvije meč lopte te je nakon 64 minute upisala prvi ruski bod.

Sedmi igrač svijeta Robredo tako nije imao izbora već je pod obavezno trebao pobjedu nad vršnjakom i 22. igračem ATP liste. Tursunov, međutim, sjajno otvara susret odjurivši na vodstvo od 4:1. Robredo se breakom vraća, ali Rus čuva hladnu glavu te raznovrsnim udarcima i čvrstinom u izmjenama s osnovne crte osigurava još jedan break za prvi set. U drugom je također bilo neizvjesno, ali je španjolski reprezentativac izgubio koncentraciju u samom finišu ne uspjevši sačuvati svoj početni udarac što je značilo zasluženu pobjedu Tursunova, ali i Rusije.

Hopman Cup, finale: Petrova - Medina Garrigues 6:0, 6:4; Tursunov - Robredo 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!