Nogomet

Totti spasio, Ronaldova glava nije

Ivana Spahija • srijeda, 28.02.2007.

Odigrano je devet susreta 26. kola talijanske Serie A. Favoriti su ostali bez punog plijena, Romu je spasio raspoloženi kapetan, dok Milanu nisu pomogli niti jedanaesterac, a niti Ronaldova glava...

Roma je na gostovanju u Veroni remizirala s Chievom, susret je priveden kraju rezultatom 2:2. Nakon ne baš sjajnog početka, Chievo je poveo u 17. minuti susreta. Nakon dodavanja Semiolija, Bogdani je glavom pospremio loptu u mrežu Donija. Roma je prvu pravu priliku imala tek u 23. minuti kada je Perrottin udarac glavom završio preko gola.

U 33. minuti Chievo je povećao vodstvo na 2:0, Brighi je uputio udarac prema Semioliju koji je bio precizan i svladao Donija. Niti minutu kasnije Roma je uzvratila, Cassetti je dodao za Tottija koji je glavom iz blizine svladao Squizzija za 2:1. U 40. minuti Totti je imao priliku izjednačiti na 2:2, ali njegov udarac nije bio precizan. Tri minute kasnije probao je i Perrotta, ali je Squizzi bio na mjestu.

Vezane vijesti

U otvaranju drugog poluvremena vukovi su krenuli silovito, u 49. minuti Totti je s lakoćom prošao braniča Di Annu i s ruba šesnaesterca poslao neobranjivu loptu u mrežu Chieva za izjednačenje. U 72. minuti Mandelli je dvaput zaprijetio vratima Rome, oba puta spasio je odlični Doni. Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika za promjenu rezultata, Roma trenutno zaostaje 13 bodova za vodećim Interom, s time da Inter ima i utakmicu manje.

Milan je u gostima kod Palerma uzeo tek bod, susret je završio rezultatom 0:0. Ronaldo je susret započeo na klupi, umjesto njega trener Ancelotti je u igru stavio Gilardina. Već u osmoj minuti Milan je bio u prilici povesti, Fontana je u prostoru srušio Gilardina, sudac je pokazao na bijelu točku, ali Kaka nije bio precizan, njegov udarac je obranio Fontana.

Kaka je imao nekoliko prilika dovesti Milan u vodstvo, u 14. minuti njegov udarac je otišao preko grede, a u 22. minuti zaustavila ga je domaća obrana. I u 31. minuti Kakin udarac je zaustavio vratar Fontana. Do kraja poluvremena probao je i Seedorf, Fontana je opet bio na mjestu.

U nastavku susreta crveno-crni su imali premoć na terenu, domaćini su pokušavali doći u vodstvo tek preko Caracciola čiji udarci nisu bili precizni. U 77. minuti Di Michele je iz slobodnog udarca probao dovesti Palermo u vodstvo, ali lopta je završila u živom zidu Milana. U 82. minuti dogodila se bizarna situacija u prostoru domaćina, branič Palerma uputio je udarac prema Ronaldu, lopta se od njegove glave odbila prema mreži Palerma, od najbizarnijeg pogotka ikad domaćine je spasila vratnica. Palermo se nakon ovog remija nalazi na trećem mjestu, Milan je trenutno šesti.

Fiorentina je u gostima kod Reggine podijelila bodove s istoimenim klubom, bilo je 1:1. U siromašnom prvom poluvremenu jedinu pravu priliku imao je Luca Toni u 30. minuti susreta, nakon odličnog udarca Mutua, Toni je loptu skrenuo pokraj gola.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli odlučnije, u 49. minuti Campagniolo je odlično skinuo udarac Jorgensena. Minutu kasnije, uzvratili su domaćini preko Modesta, a vratar Fiorentine Frey je akrobatskim potezom skinuo taj udarac. U 57. minuti poveli su domaćini preko Foggie koji je nakon prodora po desnoj strani iz mrtvog kuta pogodio gornji kut mreže gostiju.

Viole su odmah krenule po izjednačenje, u 62. minuti Jorgensen je gađao preko grede, a deset minuta kasnije Tonijev udarac glavom je završio pokraj gola. U 86. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac za Fiorentinu, a Mutu je bio siguran sa bijele točke i loptu je poslao u desnji donji kut vratara Campagniola za izjednačenje. To je bila posljednja veća prilika u susretu, nakon raspodjele bodova Fiorentina je na osmom, a Reggina na 17. mjestu na ljestvici.

Sampdoria je kod kuće nakon preokreta došla do pobjede nad Atalantom, susret je priveden kraju rezultatom 2:1. U osmoj minuti susreta poveli su gosti, nakon prodora po lijevoj strani, Ventola je loptu poslao u dalji kut vratara Castellazzija. U 13. minuti igrači Sampdorije izvodili su slobodan udarac, Quagliarella je pao u šesnaestercu, gosti su tražili najstrožu kaznu, ali je sudac dosudio prekršaj u napadu. Do kraja poluvremena domaćini su pokušavali izjednačiti rezultat, ali bez uspjeha.

U drugom dijelu domaćini su krenuli po izjednačenje, u otvaranju nastavka susreta Quagliarella je imao nekoliko prilika postići izjednačujući pogodak, ali njegovi udarci su završili pokraj gola. U 70. minuti susreta Palombo je uputio udarac iz daljine, a Bazzani se našao na pravom mjestu i skrenuo loptu u mrežu Atalante. Ushićen tim pogotkom, Bazzani se rasplakao na terenu, bila je to scena koja se rijetko viđa na nogometnim terenima.

U 82. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac za Sampdoriju, sudac je vidio igranje rukom Talamontija iako se čini da se Atalantin branič ipak nije poslužio rukama. Volpi je sa bijele točke bio precizan i doveo Sampdoriju u vodstvo. U samom završetku utakmice Bellini je probao izjednačiti za Atalantu, lopta je otišla daleko preko gola.

Lazio je kod kuće rezultatom 3:1 svladao već tradicionalno neugodnu Cataniju. Već u trećoj minuti Lazio je bio u prilici povesti, ali je Rocchijev volej otišao preko gola. U 17. minuti gosti sa Sicilije su došli u vodstvo, sa samo osam metara udaljenosti Colucci je glavom svladao Lazijevog vratara Ballottu. Dvije minute kasnije Ballotta je spasio Lazija da ne primi novi pogodak, Eduseijev oštar udarac je otišao ravno u noge Ballotte.

Domaćini su bolje otvorili i nastavak susreta i bilo je samo pitanje vremena kada će doći u vodstvo. To se dogodilo u 60. minuti susreta, nakon nespretne obrane Catanijinog vratara Pantanellija, Pandev je iskoristio priliku i iz blizine postigao pogodak za vodstvo Lazija od 1:0. U 88. minuti Rossini je nakon Tareovog izvođenja kornera pronašao put do mreže Catanije za vodstvo Lazija od 2:1. Ni to nije bilo dovoljno raspoloženim Rimljanima da privedu susret kraju, u petoj minuti sudačke nadoknade Rocchi se našao sam ispred prazne mreže Sicilijanaca i postigao pogodak za konačnih 3:1 i pobjedu Lazija koja ga stavlja na četvrto mjesto na ljestvici.

Siena je kod kuće remizirala sa Livornom, bilo je siromašnih 0:0. Domaćini su od prve minute krenuli po pogodak, gostujući vratar Amelia je imao pune ruke posla s udarcima Vergassole i Antoninija. U 40. minuti susreta Codrea je pokušao dovesti Sienu u vodstvo, Amelia je bio na mjestu.

I u nastavku susreta domaćini su imali nekoliko izglednih prilika, Corvijin udarac u 53. minuti zaustavila je greda, a ni nekoliko pokušaja Vergassole nije urodilo plodom. Livorno je jedinu pravu priliku u susretu imao u 67. minuti, Lucarellijev udarac glavom završio je pokraj gola. Nakon današnje raspodjele bodova, Siena se nalazi na 13. mjestu na ljestvici, Livorno je trenutno dvanaesti.

Ascoli je kod kuće remizirao s Parmom, susret je završio identično kao i u Sieni, 0:0. U 24. minuti susreta Igor Budan je nakon prodora po desnoj strani uputio udarac prema golu Ascolija, ali je Eleftheropoulos obranio taj udarac. Ni u nastavku susreta nije bilo većih prilika za pogodak pa je raspodjela bodova i najpošteniji ishod ovog susreta.

Empoli je kod kuće svladao Messinu rezultatom 3:1. Domaćini su u vodstvo došli u 15. minuti, Saudati je glavom svladao vratara Caglionija. Dvadeset minuta kasnije, u 35. minuti, Marzoratti je također glavom svladao Caglionija za vodstvo Emopolija od 2:0.

Dobra igra domaćina nastavila se i u drugom dijelu, u 60. minuti došli su do vodstva od 3:0 zahvaljujući pogotku Saudatija koji je glavom pronašao put do prazne mreže gostiju. U 89. minuti gosti su došli do počasnog pogotka, iz mrtvog kuta Alvarez je uspio smanjiti rezultat na 3:1 koji je ostao nepromijenjen do samoga kraja.

Torino je kod kuće svladao Cagliari, bilo je minimalnih 1:0. Domaćini su poveli u 23. minuti susreta, Rosina je izveo udarac iz kuta, a Bovo je glavom loptu pospremio u mrežu. U 29. minuti gosti su tražili najstrožu kaznu zbog navodnog prekršaja na njihovom Suazu, ali sudac je na te zahtjeve samo odmahnuo rukom. U 36. minuti Rosina je bio u prilici povećati vodstvo domaćina na 2:0, ali nije bio precizan. U nastavku su pokušali izjednačiti gosti preko Lopeza čiji je udarac glavom u 64. minuti zaustavio Abiatti. Pri samom kraju susreta Abiatti se našao na mukama, u 88. minuti odličan pokušaj imao je Capone, a raspoloženi Abiatti je uspio spriječiti da lopta ne uđe u desni gornji kut.

Serie A, 26. kolo: Empoli - Messina 3:1, Chievo - Roma 2:2, Lazio - Catania 3:1, Palermo - Milan 0:0, Reggina - Fiorentina 1:1, Sampdoria - Atalanta 2:1, Siena - Livorno 0:0, Torino - Cagliari 1:0, Ascoli - Parma 0:0, Inter - Udinese 20:30h.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!