Nogomet

Internacional najbolji u Južnoj Americi

Branimir Korać • četvrtak, 17.08.2006.

Internacional iz Porto Alegra prvak je Južne Amerike. U iznimno uzbudljivom finalnom susretu Internacional je prvo u gostima svladao Sao Paolo s 2:1, a zatim to sačuvao na svom travnjaku odigravši 2:2 te tako preuzeo upravo od Sao Paola naslov prvaka...

Iako su u prvom susretu u gostima slavili s 2:1, nogometaši Internacionala bili su svjesni kako na svom travnjaku neće imati lagan posao protiv branitelja naslova Sao Paola kako bi sačuvali tu prednost. Sao Paolo je u uzvratu bio vrlo blizu velikog povratka i pobjede, ali domaći vratar Clemer briljirao je u samoj završnici.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Obje momčadi u susret su ušle oslabljene, a do vodstva su došli domaćini u 29. minuti kada napadač Internacionala Fernandao koristi slabu intervenciju gostujućeg vratara Rogerija Cenija i šalje loptu u mrežu. Laganu loptu iz slobodnog udarca Ceni nije uspio zaustaviti, ona se odbila do Fernandaoa koji ju iz neposredne blizine šalje u mrežu i tako s pet golova odnosi i titulu najboljeg strijelca ovosezonskog izdanja Copa Libertadores.

Gosti se u utakmicu vraćaju u 51. minuti kada Fabao iz blizine zabija na dodavanje glavom Lugana, a 15 minuta kasnije domaćin je ponovno u vodstvu. Fernandao je odlično ubacio, a Tinga posve neometan glavom pogodio za 2:1. Povremeni brazilski reprezentativac od junaka umalo je postao tragičarem jer mu je zbog neprimjerene proslave pogotka Horacio Elizondo pokazao drugi žuti karton i domaćin je do kraja susreta igrao s desetoricom.

Pet minuta prije kraja Sao Paolo se vraća u utakmicu nakon dobre reakcije Lenilsona koji iz blizine poravnava na 2:2. Gosti tada kreću po treći pogodak za obranu naslova, najbliže tome bio je Alex Dias kojeg u stopostotnoj prilici ipak zaustavlja Clemer.

Prošle godine također je igrano brazilsko finale u Copa Libertadoresu u kojem je Sao Paolo bio bolji od Atletico Paranaensea. Internacionalu je ovo prvi naslov prvaka Južne Amerike.

Copa Libertadores, finale:
Internacional - Sao Paolo 2:2 (2:1 prva utakmica).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!