Nogomet

Oproštaj Borussije i Schalkea

Petar Plevnik • utorak, 24.10.2006.

U prvim susretima drugog kola Njemačkog kupa od natjecanja su se oprostila dva velikana, Borussia Dortmund i Schalke. Borussia je na domaćem travnjaku poražena od Hannovera, dok je Schalke nakon produžetaka poražen od drugoligaša Kölna...

Nakon što je odigrala samo 1:1 protiv Bochuma u posljednjem kolu Bundeslige, dortmundska je Borussia novo razočaranje doživjela u Njemačkom kupu, porazom na domaćem terenu od Hannovera. Gosti su do pobjede i prolaza došli zahvaljujući pogotku Hashemiana u 86. minuti, izbacivši po četvrti put u povijesti Borussiju iz Kupa.

Bolje sreće nije bio ni veliki Borussijin rival, Schalke, koji je nakon produžetaka poražen od drugoligaša Kölna sa 4:2. Iako su stizali vodstvo domaćina od 2:0, goste iz Gelsenkirchena u produžetku su dotukli pogoci Broicha i Chihija.

Najuzbudljivije je bilu u dvoboju trećeligaša Lübeckea i drugoligaša Wacker Burghausena, u kojem su nakon boljeg izvođenja 11-eraca slavili gosti, za koje je svih 120 minuta odradio bivši Hajdukovac Hrvoje Vuković.

Uspješnu večer imao je i bivši igrač Dinama Andre Mijatović, čiji je Greuther Fürth sa 2:0 slavio kod Saarbrückena, dok je Ivo Iličević odigrao svih 90 minuta za Bochum, u pobjedi nad gostima iz Karslruhea.

Sutra je na rasporedu i preostalih osam susreta a sastaju se: Alemannia Alemannia Aachen - Erzgebirge Aue, SC Pfullendorf - Kickers Offenbach, VfL Osnabrück - Borussia M'gladbach, SC Paderborn 07 - 1. FC Nürnberg, Rot-Weiss Essen - Eintracht Frankfurt, MSV Duisburg - Bayer Leverkusen, Stuttgarter Kickers - Hertha BSC, Bayern München - 1. FC Kaiserslautern

Njemački kup, drugo kolo, 24.10.2006.:
Babelsberg - VfB Stuttgart 2:4
Saarbrücken - Greuther Fürth 0:2
Pirmasens - Unterhaching 0:3
Lübeck - Burghausen 4:5 n.j.
Bochum - Karlsruher SC 3:2
Wolfsburg - SC Freiburg 1:0
Borussia Dortmund - Hannover 96 0:1
1.FC Köln - FC Schalke 04 4:2 n.p.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!