Nogomet

Prekid u Stuttgartu, kraj za Leverkusen i M'gladbach

Petar Plevnik • četvrtak, 26.10.2006.

S večerašnjih osam susreta kompletirano je drugo kolo Njemačkog kupa. I večeras su se od natjecanja oprostile dvije prvoligaške momčadi, Bayer iz Leverkusena i Borussia iz Mönchengladbacha...

Iako su s rezultatskog gledišta najzanimljiviji ispadanje Bayer Leverkusena odn. Borussije iz Mönchengladbacha, u središte njemačke javnosti došao je susret između trećeligaša Stuttgart Kickersa i berlinske Herthe. Naime, utakmica je prekinuta u 86. minuti, pri vodstvu gostiju 2:0, nakon što je netko iz gledališta pomoćnog suca Kaia Vossa tvrdim predmetom pogodio u glavu.

Katastrofalne igre na gostujućim travnjacima nastavila je Borussia iz Mönchengladbacha, koja je sa 2:1 poražena u Osnabrücku od istoimenog trećeligaša. Goste je sa dva gola torpedirao kongoanski napadač Wenga.

Ništa bolje nije prošao ni Bayer Leverkusen i to na gostovanju kod dojučerašnjeg prvoligaša Duisburga. Iako su uspijeli dva puta anulirati vodstvo domaćina, Apotekarima je u produžecima presudio nekadašnji napadač Hajduka Klemen Lavrič, pogotkom u 113. minuti osiguravši Duisburgu plasman u osminu finala. Za goste je nakon dugo vremena čitav susret odigrao Marko Babić, asistiravši kod drugog pogotka.

U ostalim susretima najviše su se namučila dva prvoligaša, Alemannia i Nürnberg, koji su slavili tek nakon produžetaka. Alemannia je sa 4:2 u Aachenu svladala drugoligaša Erzgebirge Aue, dok je Nürnberg, za koji je do 63. minute igrao Ivica Banović, slavio kod trećeligaša Paderborna.
Briljirao nije ni Bayern, no pogodak Ottla u 50. minuti bio je dovoljan za pobjedu nad Kaiserslauternom.

Njemački kup, drugo kolo, 25.11.2006:
Aachen - Erzgebirge Aue 4:2 n.p.
Pfullendorf - Kickers Offenbach 0:2
Osnabrück - Borussia (M) 2:1
Paderborn - Nürnberg 1:2 n.p.
Essen - Eintracht Frankfurt 1:2
Duisburg - Bayer Leverkusen 3:2 n.p.
Stuttgart Kickers - Hertha 0:2 prekid
Bayern - Kaiserslautern 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!