Nogomet

Neretljak osigurao doigravanje Suwonu

Petar Plevnik • petak, 27.10.2006.

Već pomalo zaboravljeni bivši stoper Hajduka i povremeni reprezentativac Mato Neretljak, nastavlja sa zapaženim igrama u južnokorejskom prvenstvu...

Naime, južnokorejska liga, "K Liga", u kojoj se natječe 14 momčadi, podijeljena je u dvije etape od po 13 kola, nakon kojih slijedi doigravanje, a u kojem pravu nastupa stječu prvaci dvaju etapa te još dvije momčadi koje ukupno skupe najveći broj bodova.

Dva kola prije kraja drugog dijela prvenstva, Neretljakov Suwon Samsung Bluewings osigurao je prvo mjesto pobjedom nad Gyeongnamom od 2:0, a strijelac drugog pogotka u 88. minuti bio je upravo Neretljak.

Nastup u doigravanju dosad su osigurali Seongnam, Neretljakov Suwon te Pohang Steelersi, dok se za preostalo četvrto mjesto borba vodi između Seoula, Incheona te prošlogodišnjeg prvaka Ulsana.

Inače, uz Neretljaka, u Suwonu igra i nekadašnji igrač Zagreba Jasenko Sabitović, koji je već dugi niz godina u Koreji, zahvaljujući čemu je dobio i korejsko državljanstvo, tako da na dresu nosi ime Lee Sa-Vik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!