Nogomet

Schalke i Bayern bez pobjednika

Petar Plevnik • nedjelja, 05.11.2006.

U najzanimljivijem susretu 10. kola Bundeslige, Bayern je u Gelsenkirchenu nadoknadio prednost domaćina od 2:0, došavši do konačnih 2:2, dok je u Frankfurtu Eintracht protiv Borussije iz Mönchengladbacha upisao drugu prvenstvenu pobjedu...

Nakon jučerašnjeg kiksa Werdera protiv Cottbusa, susret između Schalkea i Bayerna dobio je na dodatnoj draži, budući da bi pobjedom jedna od momčadi došla na samo jedan bod zaostatka od Bavaraca.

Schalke je puno bolje ušao u susret, što je rezultiralo vodstvom domaćina već u 13. minuti, a strijelac je iz neposredne blizine bio Lovenkrads. Novo slavlje rasprodane Veltins Arene uslijedilo je sedam minuta kasnije, kada Kobiaschvili preciznim udarcem sa 18 metara zabija za 2:0. Kad su već svi pomislili kako će domaćini na odmor otići sa dva pogotka prednosti, Ottl se najbolje snalazi u domaćem 16-ercu te u posljednjim trenucima prvog dijela smanjuje na 2:1.

U nastavku susreta Bayern je zaigrao puno bolje. Kao plod toga došlo je i izjednačenje Bavaraca u 52. minuti. Ottl je proigrao Makaaya, koji se lakoćom riješava Krstajića i zabija za 2:2. Nakon pogotka za izjednačenje, Bayern je preuzeo inicijativu, no do kraja susreta nije bilo izglednijih prigoda za pogodak, tako da je konačan rezultat i najpravedniji.

Ni u svom petom pokušaju Borussia iz Mönchengladbacha nije uspijela doći do prvog boda u gostima, ostavši tako jedina momčad bez osvojenog boda u gostima. Ovaj put od tog ju je pothvata dijelilo 12 minuta, no sva tri boda Eintrachtu u 78. minuti donosi Takahara.

Bundesliga, 10. kolo, 5.11.2006.:
Schalke 04 - Bayern 2:2, Eintracht Frankfurt - Borussia (M) 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!