Nogomet

Banović ublažio poraz Nürnberga

Petar Plevnik • utorak, 07.11.2006.

U središtu zbivanja prvih susreta 11. kola Bundeslige bio je dvoboj Nürnberga i Werdera, u kojem su, usprkos pogotku Ivice Banovića, slavili gosti iz Bremena. U preostalim susretima Stuttgart i Wolfsburg su upisali pobjede, dok je još jednom razočarala dortmundska Borussia...

Nakon razočaravajućih 1:1 na domaćem terenu protiv Energie Cottbusa u prošlom kolu, Werder je u potragu za iskupljenjem otputovao u Nürnberg, na noge domaćinu koji je prije tri dana protiv Herthe u Berlinu doživio prvi prvenstveni poraz. Iako su domaćini bolje ušli u susret, prvi su u vodstvo stigli gosti, pogotkom Fringsa u 32, minuti.

Sličan scenarij viđen je i u nastavku susreta; domaćini su igrali, gosti zabi(ja)li. Nakon nekoliko izglednih prilika za domaćine, Diego u 79. minuti potvrđuje pobjedu Werdera, da bi domaćini u trećoj minuti sudačke nadoknade, pogotkom Ivice Banovića iz 11-erca, došli do počasnog pogotka. Svih 90 minuta u redovima gostiju odradio je Jurica Vranješ, dok je Ivan Klasnić u igru ušao u 80. minuti, baš kao i Leon Benko te Ivica Banović za domaćine.

Za razliku od Nürnberga, Stuttgart iz kola u kolo igra sve bolje i večeras je protiv HSV-a upisao četvrtu uzastopnu pobjedu. Gosti, koji su u Stuttgart doputovali bez gotovo cijele momčadi (nedostajali Atouba, Kompany, Sorin, Demel, de Jong, Wicky, Reinhardt) odlično su se držali 80 minuta, bili i bolja momčad, no sav trud prosuli su u samo pet minuta. Najprije je Gomez u 80. minuti pogodio za 1:0, da bi pobjedu Švaba potvrdio Hitzlsperger pet minuta kasnije.

Mainz definitivno proživljava najteže dane od kada je ušao u društvo najboljih, prije dvije sezone. Novi poraz momčad Jürgena Kloppa doživjela je od gostiju iz Wolfsburga. Domaćini su hladan tuš doživjeli već u četvrtoj minuti, kada Hanke pogađa za vodstvo gostiju. Samo tri minute kasnije osmijeh na lice domaćih navijača svojim pogotkom vraća Szabics. 1:1 stajalo je na semaforu sve do šest minuta prije kraja kada domaća obrana zaboravlja na usamljenog Lamprechta, koji donosi svojoj momčadi sva tri boda.

Iako je u novu sezonu ušla s velikim ambicijama, dortmundska Borussia iz kolo u kolo razočarava svoju brojnu vojsku navijača. Nakon što u subotu nisu uspijeli svladati goste iz Bielefelda, isto nogometaši Bertva van Marwijka nije pošlo za nogom ni protiv gostiju iz Aachena, koji su hrabrom igrom uspijeli odnijeti bod iz Dortmunda.

Bundesliga, 11. kolo, 7.11.2006:
Borussia (D) - Alemannia Aachen 0:0, Mainz - Wolfsburg 1:2, Stuttgart - HSV 2:0, Nürnberg - Werder Bremen 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!