Nogomet

Senzacija u Münchenu, pogodak Iličevića

Petar Plevnik • srijeda, 08.11.2006.

Za najveće iznenađenje ne samo 11. kola, već i dosadašnjeg dijela Bundeslige, večeras se pobrinuo Hannover, svladavši u Münchenu Bayern sa 1:0. Od hrvatskih igrača istaknuo se Ivo Iličević, sjajnim pogotkom za svoj Bochum...

Senzacija u Münchenu! Kako drugačije nazvati pobjedu, do ovog kola, posljednjeplasiranog Hannovera, koji je u dosadašnjih 10. kola upisao tek jednu jedinu pobjedu i to još u četvrtom kolu. U prvih 45 minuta večerašnjeg susreta gosti su se bez problema nosili sa neprepoznatljivim Bavarcima, koji su stvorili tek jednu pravu prigodu, udarac glavom Van Buytena iz 39. minute. S druge strane, gosti su svoju prvu pravu priliku pretvorili u pogodak, nakon odlične kombinacije Stajnera i Husztija, mađarski reprezentativac rutinski je svladao nemoćnog Kahna.

I u nastavku susreta Bayern je nastavio sa jalovim incijatovim, iz koje se izrodilo tek nekoliko poluprilika Makaaya, Pizarra, a jedina prava opasnost za vrata Enkea dogodila se u 67. minuti, kada udarac Schweinsteigera glavom odlazi tik pored vratnice. Na kraju susreta domaći igrači morali su se suočiti sa pravim koncertom zvižduka, što nije ni čudno budući da se ne pamti kad je Bayern posljednji put u samo 11 kola doživio već četiri poraza.

Bayer iz Leverkusena nastavio je igrati po sistemu "toplo-hladno". Nakon mršavih 1:1 na domaćem terenu protiv Mainza, Apotekari se sa tri boda vraćaju iz Bochuma i to prvi puta nakon gotovo osam godina. Gosti odlično otvaraju susret te već u sedmoj minuti preko Barbareza dolaze u vodstvo. A sve bolje igre u dresu Bayera i ove je večeri potvrdio Marko Babić, odličnom asistencijom Voroninu u 32. minuti, za 2:0 gostiju. Nadu domaćinima na kratko je početkom drugog poluvremena vratio još jedan Hrvat, Ivo Iličević, sjajnim pogotkom iz slobodnjaka sa oko 25 metara. Ipak, potvrda zaslužene gostujuće pobjede stigla je u 71., kada Barnetta zabija za konačnih 1:3.

Vrlo sadržajnu utakmicu vidjelo je 21 075 gledatelja na Schüco-Areni u Bielefeldu, u dvoboju domaće Arminije i berlinske Herthe. Bolja igra domaćina okrunjena je u 28. minuti kada Zuma bježi Šimuniću i pogađa za vodstvo domaćina. Da gosti na odmor ne odu u rezultatskom zaostatku pobrinuo se Gilberto, pogotkom u posljednjim trenucima prvog dijela. Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti te preko Gimeneza u 59. minuti dolaze u vodstvo. Ipak, za najpravednijih 2:2 pobrinuo se Kucera u 76. minuti. U redovima gostiju svih 90 minuta igrao je Šimunić, dok je Srđan Lakić u igru ušao u posljednjoj minuti.

Nakon čak sedam neriješenih rezultata u prvih devet kola, Eintracht je uspio povezati dvije pobjede. Do prve gostujuće pobjede prošlosezonski finalist Kupa došao je na neugodnom gostovanju u Cottbusu. Ponovno je čovjek odluke bio Japanac Takahara, koji je pogotkom u 22. minuti odnio sva tri boda u Frankfurt.

Ako je suditi prema posljednjim rezultatima Borussije iz Mönchengladbacha, čini se kako su dani Juppa Heynckesa na klupi Borussije odbrojani. Četvrti poraz za redom domaćini su doživjeli od Schalkea, koji je slavio sa 2:0. Gosti iz Gelsenkirchena utakmicu su riješili u pola sata. Najprije je vlastitu mrežu pogodio Ze Antonio u 11. minuti, da bi 20 minuta kasnije konačan rezultat postavio Varela.

Bundesliga, 11. kolo, 8.11.2006.:
Bayern - Hannover 0:1, Borussia (M) - Schalke 0:2, Arminia Bielefeld - Hertha 2:2, Bochum - Bayer Leverkusen 1:3, Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!