Rukomet

Zagreb u Rusiju, Osijek u Rumunjsku

Petar Plevnik • utorak, 14.11.2006.

Dva posljednja hrvatska predstavnika u muškoj konkurenciji saznala su danas u Beču svoje protvnike u osmini finala Kupa kupova odn. Challenge Kupa. Zagreb će morati na daleko gostovanju kod ruskog SKIF Krasnodara, dok će Osječani snage odmjeriti s rumunjskom UCM Resitom...

Uoči ždrijeba iz redova hrvatskog prvaka stizale su najave kako bi ponajprije željeli izbjeći HSV ili Ademar Leon, a među neželjenim protivnicima bio je upravo i Zagrebov suparnik, SKIF Krasnodar. Ruska momčad u trećem je kolu izbacila bosanskog predstavnika, Slogu iz Doboja, i to zahvaljujući domaćoj pobjedi od 33:23, dok je u uzvratu ruski sastav poražen sa 37:28.

Momčad Krasnodara u cijelosti je sastavljena od ruskih igrača i ne bi trebala predstavljati nepremostivu prepreku za sastav Nenada Kljaića, posebice ukoliko u prvom susretu u Krasnodaru, 2. prosinca, "Zagrebaši" izbore povoljan rezultat pred uzvrat u Zagrebu, koji na rasporedu tjedan dana kasnije.

Nakon što su u trećem kolu u oba susreta uvjerljivo svladali luksemburški Bascharage, rukometaši Osijek Elektromodula u osmini finala Challenge kupa za protivnika su dobili rumunjsku momčad C.S. UCM Resita. Iako se ne može reći kako ih je ždrijeb pomazio, sastav Ivana Duvnjaka mogao je proći i puno gore, budući da su eventualni protivnici bile momčadi poput ruskih predstavnika Volgograda i Čeljabinskam norveškog Drammena i drugih.

Ipak, da su Rumunji odlična momčad svjedoči i podatak da u njihovim redovima, između ostalog, igra i nekadašnji igrač Partizana Bojan Butulija, a za respekt je i podatak da su u trećem kolu uvjerljivo bili bolji od gruzijskog Tbilisija, slavivši sa 41:25 i 44:30. Prvi susret na rasporedu je u Rumunjskoj 2. ili 3. prosinca, dok je uzvrat za tjedan dana u Osijeku.

Kup kupova, osmina finala:
Bjerringbro-Silkeborg (DEN) - Kadetten Schaffhausen (SUI)
HCM Constanta (ROM) - Dinamo Bukarest (ROM)
RK Bosna Sarajevo (BIH) - Haslum HK (NOR)
Portowik Juschni (UKR) - Wacker Thun (SUI)
SKIF Krasnodar (RUS) - RK Zagreb (CRO)
Ademar Leon (ESP) - Sandefjord TIF (NOR)
HC Vardar Skopje (MKD) - Panellinios AC Athen (GRE)
HSV Hamburg (GER) - Wisla Plock (POL)

Challenge kup, osmina finala:
TSV St. Otmar St. Gallen (SUI) - HC Superfund Hard (AUT)
Kaustik Wolgograd (RUS) - HC Browary (UKR)
Burewestnik Lugansk (UKR) - Lokomotive Tscheljabinsk (RUS)
RK Zivinice (BIH) - Pelister Bitola (MKD)
C.S. UCM Resita (ROM) - RK Osijek (CRO)
A.S.E. Doukas School (GRE) - Zaglebie Lubin (POL)
Drammen HK (NOR) - LIF Lindesberg (SWE)
Lovćen Cetinje (MNE) - Borac Banja Luka (BIH)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!