Rukomet

Sulić i Špoljarić na Lackovića, Zrnić osvećuje Zagreb

Petar Plevnik • utorak, 14.11.2006.

Iako među 16 preostalih klubova u Ligi prvaka nema našeg prvaka Zagreba, ljubitelji rukometa s najviše su iščekivanja očekivali rezultate ždrijeba parova osmine finala najelitnijeg rukometnog klupskog natjecanja..

Najzvučniji će svakako biti dvoboj između Celja i Flensburga, u kojem će, ovaj put na suprotnim stranama, stajati Renato Sulić i Denis Špoljarić na strani Celja, dok će s druge strane biti Blaženko Lacković. Iako su Nijemci lagani favoriti, Flensburg će se morati dobro pomučiti da se iz Celja vrati sa što manjim zaostatkom pred uzvrat u Njemačkoj.

Branitelj naslova, Ciudad Real Mirze Džombe i Petra Metličića, ne bi trebao imati problema protiv danskog Svendborga, kao ni Balićev San Antonio protiv slovenskog Gold Cluba. Izrazite uloge favorita pripadaju i Zdravku Zovku, čiji će Veszprem snage odmjeriti s drugim danskim predstavnikom, Koldingom, baš kao i Zvonimiru Serdarušiću, čiji je Kiel objektivno prevelik zalogaj za francuski Chambery.

Vrlo zanimljivo trebalo bi biti u dvoboju Čehovskih medveda i Zrnićevog Gummersbacha, kao i Montpelliera i Barcelone, s tim da su Dominiković i Vori ipak u prednosti u odnosu na, ove sezone, ne tako jake Francuze. Slična stvar je i u dvoboju Pick Szegeda i Valladolida, u kojem, unatoč premijernoj sezoni u Ligi prvaka, lagana prednost ipak na strani španjolskog sastava.

Prvi susreti na rasporedu su 2. ili 3. prosinca, dok su uzvrati za tjedan dana.

Liga prvaka, parovi osmine finala:
Čehovski medvedi (RUS) - VfL Gummersbach (GER)
GOG Svendborg TGI (DEN) - BM Ciudad Real (ESP)
RK Celje (SLO) - SG Flensburg-Handewitt (GER)
KC Veszprém (HUN) - Kolding IF (DEN)
Montpellier HB (FRA) - FC Barcelona (ESP)
Pick Szeged (HUN) - BM Valladolid (ESP)
Chambéry Savoie HB (FRA) - THW Kiel (GER)
RK Kozina (SLO) - SDC San Antonio (ESP)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!