Rukomet

Slatka osveta Šprema, Zrnić i dalje raspucan

Petar Plevnik • četvrtak, 16.11.2006.

11. kolo Bundeslige proteklo je u znaku derbija između Lemga i Gummersbacha, u kojem su, usprkos osam pogodaka Vedrana Zrnića, slavili domaćini. Od naših igrača istaknuo se i Goran Šprem, koji je u svom prvom susretu za Nordhorn postigao pet pogodaka...

Sudbina je htjela da u prvom nastupu za svoj novi klub Goran Šprem snage odmjeri upravo protiv dojučerašnjeg poslodavca, Melsungena. Nordhorn je upisao rutinsku pobjedu 31:25, a Šprem se domaćoj publici predstavio sa pet pogodaka te je uz šest golova Stojkovića bio ponajbolji igrač u domaćim redovima. Kod gostiju Balomenos sedam pogodaka.

U derbiju kola snage su odmjerili Lemgo i Gummersbach. Domaćini su sjajno iskoristili umor gostiju, koji su tijekom vikenda poraženi u Celju, te su upisali vrijednu pobjedu od 34:29, koja ih je dovela na diobu prvog mjesta, zajedno sa Kielom i Flensburgom. Nakon izjednačenog prvog dijela, gostima je u drugom dijelu evidentno ponestalo snage, što domaćini koriste te predvođeni Kehrmannom, Baurom, Geirssonom i Jichom sa šest pogodaka, dolaze do vrijedne pobjede. U redovima gostiju najbolji naš Vedran Zrnić sa osam pogodaka, od čega pet iz sedmeraca.

Göppingen je na domaćem terenu bez problema došao do nove pobjede, svladavši Lübbecke sa 31:26. Domaće je do pobjede predvodio srpski dvojac Manojlović - Rajković sa po šest pogodaka, dok kod gostiju najbolji Hartmann sa pet pogodaka.

Novu pobjedu koja ga udaljava od dna ljestvice upisao je Ljubanovićev Wilhemshaven, slavivši u Hildesheimu sa 29:22. U susretu u kojem se od početka dominirali gosti, najbolji Liniger sa sedam pogodaka, dok je Ljubanović postigao dva. Kod domaćina šest pogodaka Lakenmachera.

Großwallstadt je teškom mukom došao do bodova kod novaka u ligi Ballingen-Weilstettena, upisavši tijesnu pobjedu 22:21. Domaćini su se odlično držali 40-ak minuta, imali prednost od nekoliko pogodaka, no u završnici susreta gosti, predvođeni Oechslerom sa sedam pogodaka, dolaze do bodova. Kod domaćina šest pogodaka Trosta.

Magdeburg je upisao očekivanu pobjedu u Düsseldorfu, svladavši istoimenenog domaćina sa 37:31. Domaćini su imali snage samo za prvih pola sata, nakon čega gosti, predvođeni Abatijem sa osam i Bieleckim sa sedam pogodaka, dolaze do nedostižne prednosti. Kod domaćina po šest pogodaka Kokolodimitrakisa i Navarina.

I Flensburg je upisao oečkivanu pobjedu i to u Mindenu, svladavši domaćine sa 32:26. Gosti su do pobjede došli u drugom dijelu, ponajviše zahvaljujući sedam pogodaka Christiansena, dok se Blaženko Lacković dva puta upisao u strijelce. U redovima domaćina po sedam pogodaka Justa i Schämpsmeiera.

Do rutinske pobjede došao je i Kiel, svladavši na domaćem parketu sa 37:32 Kronau/Östringen. Na svoje najbolje dane podsjetio je neuništivi Stefan Lövgren sa 11 pogodaka, dok je Klein postigao devet pogodaka. Kod gostiju još je jednom sjajnu partiju nakon oporavka od ozlijede pružio Velyky, koji je postigao 12 pogodaka.

Najneizvjesniji susret igran je u Hamburgu, gdje je HSV dočekao jedinu momčad koja u dosadašnjem tijeku sezone još uvijek ne zna za pobjedu, Wetzlar Valtera Matoševića. Gosti su Hamburg napustili sa minus 13 u svojoj mreži, a prvi topnik domaćina i ovaj je put bio Yoon sa osam pogodaka. Kod gostiju vrijedi izdvojiti sedam pogodaka Allendorfa.

Bundesliga, 11. kolo, rezultati:
Frisch Auf Göppingen - TuS N-Lübbecke 31:26
Eintracht Hildesheim - Wilhelmshavener HV 22:29
HBW Balingen/W. - TV Großwallstadt 21:22
HSG Nordhorn - MT Melsungen 31:25
TBV Lemgo - VfL Gummersbach 34:29
HSG Düsseldorf - SC Magdeburg 31:37
THW Kiel - SG Kronau/Östringen 37:32
HSV Hamburg - HSG Wetzlar 36:23
GWD Minden - SG Flensburg-Handewitt 26:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!