Nogomet

Bayernu derbi, Schalkeu vrh

Petar Plevnik • subota, 18.11.2006.

U derbiju 13. kola Bundeslige Bayern je u Münchenu sa 2:1 svladao do ovog kola vodeći Stuttgart, dok je Werder uzeo samo bod u Aachenu, što je najbolje iskoristio Schalke te pobjedom u Cottbusu došao do prvog mjesta na ljestvici...

Derbi kola odigran je na rasprodanoj Allianz Areni, gdje su snage odmjerili Bayern i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, do ovog kola vodeći, Stuttgart. Mladi gostujući sastav odlično je ušao u susret, došavši u vodstvo već u sedmoj minuti, zahvaljujući Gomezu. Ipak, ubrzo je do izražaja došlo iskustvo Bavaraca. Najprije u 27. minuti Makaay glavom posprema u mrežu ubačaj Lahma, da bi devet minuta kasnije Pizarro iskoristio odličan solo prodor van Bommela i sa samo nekoliko metara lako matirao Hildenbranda.

U nastavku susreta gosti su imali više loptu u nogama, pokušavši nametnuti svoj ritam igre, ali su domaćini bez većih problema očuvali svoju mrežu, došavši tako bez neke spektakularne pobjede do vrlo vrijedne pobjede koja ih drži u korak sa vodećim sastavima.

Werder je u Aachen doputovao u jasnoj ulozi favorita ali i s Ligom prvaka u mislima, tako da konačnih 2:2 i ne iznenađuje previše. Domaćine je u vodstvo u 34. minuti doveo Rösler, udarcem glavom na ubacivanje Regchecampfa. Goste iz Bremena u susret vraća Mertesaceker, također pogotkom glavom, u trećoj minuti nastavka. Novo vodstvo domaćinima donosi Schlaudraff u 68. minuti, a konačnih 2:2 djelo je Miroslava Klosea u 79. minuti, još jednim pogotkom glavom. U redovima Werdera prvih 45 minuta odigrao je Jurica Vranješ, dok je Ivan Klasnić svih 90 minuta proveo na klupi.

Posrtaje Stuttgarta i Werdera najbolje je iskoristio Schalke, koji je pobjedom u Cottbusu po prvi puta ove sezone stigao do vodstva na ljestvici. Gosti su sjajno otvorili susret te su već nakon 15 minuta, pogocima Hamita Altintopa u četvrtoj i Kuranyia u 15., došli do dva pogotka prednosti. Unatoč šoku, domaćini se ne predaju te u razmaku od samo tri minute, od 28. do 31., pogocima Radua dolaze do izjednačanja. Nastavak susreta ponovno bolje otvaraju gosti te pogotkom Pandera u 51. minuti dolaze do novog vodstva, koje šest minuta prije kraja susreta u pobjedu potvrđuje Kobiashvili.

Vrlo zanimljiv susret vidjeli su i gledatelji u Nürnbergu, gdje je domaći sastav sa 3:2 svladao goste iz Leverkusena, došavši nakon 10 susreta bez pobjede konačno do sva tri boda. Susret bolje otvaraju Apotekari, koje u vodstvo u osmoj minuti dovodi Madouni, nakon ubačaja Voronina. Samo četiri minute kasnije Franci pomalo sretno dolaze do izjednačenja, nakon što je udarac Saenka zakačio Vitteka a lopta završila iza leđa Butta.

Mreže su mirovale sve do treće minute nastavka, kada Schroth sa 10-ak metara matira Butta. Nakon toga domaćini propuštaju nekoliko izglednih prigoda, što im se osvećuje u 69. minuti kada nesretni Paulus pogađa vlastitu mrežu za 2:2. Ipak, do sva tri boda domaćini dolaze pet minuta prije kraja, kada se Saenko najbolje snalazi u gostujućem 16-ercu i donosi svojoj momčadi vrijedna tri boda. Od 73. minute za domaćine je nastupio Leon Benko, dok je Ivica Banović bio na klupi.

Dortmund nastavlja sa lošim domaćim igrama. Nakon što su u prošlom kolu usred Bremena svladali Werder, u ovom kolu sva tri boda iz Dortmunda je odnijela Hertha, što je prva pobjeda berlinskog sastava još od 1972.. Domaće je koštao loš ulazak u susret, što Hertha koristi te preko Schmidta u 10. i Gilberta u 16. minuti dolazi do dva pogotka prednosti. Nadu domaćinima vraća Frei pogotkom iz 11-erca u 23. minuti. Domaćini su se u 39. minuti na kratko radovali i izjednačenju, ali je pogodak Frei poništen zbog zaleđa. Opsada Fiedlerova gola nastavila se i u nastavku, no Hertha, za koju je svih 90 minuta vrlo dobro odigrao Joey Šimunić, uz dosta sreće dolazi do prve ovosezonske gostujuće pobjede.

Mainz i HSV nastavili su svoju jesensku agoniju, odigravši slab susret bez pogodaka, kojim Mainz od ovog kola postaje posljednja momčad, dok je HSV i dalje u zoni ispadanja, na 16. mjestu, sa samo 11 bodova iz 13 susreta.

Bundesliga, 13. kolo, rezultati:
Alemannia Aachen - Werder Bremen 2:2, Bayern - Stuttgart 2:1, Borussia (D) - Hertha 1:2, Energie Cottbus - Schalke 2:4, Mainz - HSV 0:0, Nürnberg - Bayer Leverkusen 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!