Rukomet

Hrvatsko finale u Kölnu

Petar Plevnik • subota, 25.11.2006.

U finalu Europskog klupskog prvenstva igrat će domaćin turnira, Gummersbach Vedrana Zrnića, i prvak Europe Ciudad Real Mirze Džombe i Petra Metličića...

U prvom polufinalnom susretu snage su odmjerila dva njemačka predstavnika, Gummersbach kao domaćin turnira i Lemgo, kao pobjednik Kupa EHF-a. U neizvjesnom susretu slavio je Gummersbach sa 34:33. Susret je odlučen u samoj završnici, nakon što je, pri rezultatu 33:33, Goran Stojanović obranio sedmerac Danielu Bauru, a Momir Ilić zabio u sljedećem napadu za pobjedu Gummersbacha. Još jednom odličnu je partiju pružio naš Vedran Zrnić, koji je sa sedam pogodaka, od čega pet iz sedmeraca, uz Daniela Narcissea bio prvo ime u redovima pobjednika. Kod Lemga 10 pogodaka Baura.

Puno manje neizvjesnosti bilo je u drugom polufinalnom susretu, u kojem je branitelj naslova Ciudad Real, bez ozlijeđenog Metličića, sa 37:34 svladao aktualnog pobjednika Kupa pobjednika kupova, Čehovske Medvede. Prvak Europe pitanje pobjednika riješio je još u prvom dijelu, kojeg je španjolski sastav završio sa osam pogodaka prednosti (21:13). Ponovno je prvo ime u sastavu Talanta Dušebajeva bio hrvatski reprezentativac Mirza Džomba sa osam postignutih pogodaka, od čega dva sa linije sedam metara.

Europsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Gummersbach - Lemgo 34:33
Ciudad Real - Čehovski Medvedi 37:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!