Rukomet

Sjajni Džomba obranio naslov

Petar Plevnik • nedjelja, 26.11.2006.

Momčad Ciudad Reala obranila je naslov pobjednika Europskog klupskog prvenstva. U finalnom susretu europski je prvak bio bolji od Gummersbacha sa 36:31, a ponovno je najbolji u redovima Ciudad Reala bio hrvatski reprezentativac Mirza Džomba...

Ciudad Real još je jednom dokazao zašto ga s pravom nazivaju "rukometnim dream teamom". U finalnom susretu odigranom pred 15 000 gledatelja u Kölnareni, momčad Talanta Dušebajeva od prve je minute preuzela konce igre u svoje ruke, nedopustivši Gummersbachu da ni u jednom trenutku ozbiljnije ugrozi vodstvo španjolske momčadi.

Prvi strijelac u redovima Ciudad Reala ponovno je bio sjajni Mirza Džomba sa devet postignutih pogodaka, od čega dva sa linije sedam metara. Uz Džombu, šest je pogodaka postigao Entrerrios,dok je Petar Metličić postigao četiri pogotka. Unatoč 38 godina na leđima sjajnu je partiju pružio i trener - igrač Dušebajev, koji je postigao pet pogodaka, uz mnošto sjajnih dodavanja. U redovima Gummersbacha ponovno najbolji, uz Narcissea i Gunnarssona, Vedran Zrnić sa šest pogodaka, od čega četiri iz sedmeraca.

U ranije odigranom susretu za treće mjesto Lemgo je sa 37:33 svladao Čehovske Medvede. Iako su Rusi na odmoru imali tri pogotka prednosti (17:20), u nastavku susreta Nijemci predvođeni Binderom sa 10 pogodaka dolaze do pobjede i trećeg mjesta. U redovima ruske momčadi najbolji Rastvorcev sa osam pogodaka.

Treba napomenuti i kako je za najboljeg igrača turnira proglašen Daniel Narcisse iz Gummersbacha, najbolji vratar je Arpad Šterbik iz Ciudad Reala, dok je Mirza Džomba najbolji strijelac.

Europsko klupsko prvenstvo, finale:
Ciudad Real - Gummersbach 36:31

Europsko klupsko prvenstvo, susret za treće mjesto:
Lemgo - Čehovski Medvedi 37:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!