Rukomet

Kronau iznenadio, Ljubanović namučio Kiel

Petar Plevnik • nedjelja, 26.11.2006.

U Njemačkoj je tijekom protekog tjedna na rasporedu bilo 12. kolo Bundeslige. Favoriti su ponovno bili neumoljivi, a jedinim iznenađenjem može se nazvati visoka pobjeda Kronaua nad Lemgom. Od hrvatskih igrača, uz već standardno odličnog Vedrana Zrnića, sjajnu partiju pružio je i Kristijan Ljubanović...

Derbi kola odigran je još u srijedu, a za iznenađenje kola pobrinuo se Kronau/Östringen koji je na domaćem parketu sa čak 11 pogodaka razlike svladao Lemgo. U igri gostiju itekako se osjetio izostanak njemačkog reprezentativca Floriana Kehrmanna, što su domaćini vješto iskoristili i predvođeni raspoloženim Velykyem sa devet pogodaka došli do uvjerljivih 35:24. U redovima gostiju po pet pogodaka Geirssona i Schwarzera.

Gummersbach i Göppingen odigrali su susret sa čak 74 postignutih pogodaka, a prema očekivanjima slavili su domaćini sa 41:33. Prvo ime u redovima Gummersbacha Sigurdsson sa 10 pogodaka, a uz bok njemu Vedran Zrnić sa šest pogodaka, od čega četiri iz sedmeraca. Kod gostiju sedam pogodaka Rumunja Opree.

U još jednom susretu sa velikim brojem pogodaka (74), Flensburg je sa 38:34 svladao goste iz Düsseldorfa. Domaćine su do nove pobjede predvodili Danci Lauritzen sa osam i Christiansen sa šest pogodaka, dok je Blaženko Lacković postigao pet. Kod gostiju sedam pogodaka Navarina.

Großwallstadt nije imao nikakvih problema na domaćem parketu protiv Mindena, upisavši pobjedu od 30:23. Po osam pogodaka za domaćine su postigli Kunz i Petersson, dok kod gostiju po sedam pogodaka Justa i Gudjonssona.

Očekivanu pobjedu upisao je i HSV, svladavši na gostovanju Melsungen. Tijekom cijelog susreta gosti iz Hamburga imali su minimalnu prednost, tako da je konačnih 30:27 za goste realan prikaz događanja na terenu. U redovima gostiju ponovno najbolji Yoon sa osam pogodaka, dok kod domaćina devet pogodaka Kurtschewa.

Nešto teži posao imao je Nordhorn na gostovanju kod Lübbeckea. Ipak, sastav Gorana Šprema upisao je nova dva boda, slaveći rezultatom 32:30. Najbolji u pobjedničkoj momčadi Jan Filip sa sedam pogodaka, dok se Šprem tri puta upisao u strijelce. Kod domaćina devet pogodaka Tönnesena.

Jak otpor aktualnom prvaku Kielu pružio je Wilhemshaven Kristijana Ljubanovića. Ipak, usprkos tome sastav Zvonimira Serdarušića pokazao se prejakim, slavivši sa 34:32. Sjajnu partiju u redovima Zebri pružio je Andersson sa 10 pogodaka, dok je prvo ime u redovima domaćina, sa šest postignutih pogodaka, bio upravo Ljubanović.

Ni u 12. pokušaju Wetzlar nije uspio doći do prve prvenstvene pobjede. Ipak, mala utjeha za momčad Valtera Matoševića može biti činjenica da su barem izborili bod, no protiv novaka u ligi Ballingena morali su više. Šest pogodaka za domaćine postigao je Salzer, po četiri Schindler i Sauer za goste.

Bundesliga, 12. kolo, rezultati:
SG Kronau/Östringen - TBV Lemgo 35:24, VfL Gummersbach - FA Göppingen 41:33, HSG D/M Wetzlar — HBW Balingen-Weilstetten 19:19, MT Melsungen — HSV Hamburg 27:30, TuS N-Lübbecke — HSG Nordhorn 30:32, TV Großwallstadt — GWD Minden 30:23, SG Flensburg-Handewitt — HSG Düsseldorf 38:34, Wilhelmshavener HV — THW Kiel 32:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!