Nogomet

Petrić zabio, Basel se oprostio

Petar Plevnik • četvrtak, 30.11.2006.

Nakon večerašnjih susreta četvrtog kola Kupa Uefe u skupinama E, F, G i H, već ranije kvalificiranim Blackburnu i Newcastleu, pridružili su se Espanyol, Nancy i Panathinaikos. Unatoč novom pogotku Mladena Petrića, Basel se porazom oprostio od natjecanja...

Skupina E

Uoči susreta Nancya i Feyenoorda domaća je momčad imala jasnu računicu - tri boda i prolaz u 1/16 finala. Francuzima je u ispunjenu zacrtanog djelomično pomogla i činjenica da Nizozemci prigodu za popravak i prolaz dalje imaju u posljednjem kolu, kada na domaćem travnjaku dočekuju Wislu. Nancy je u vodstvo doveo Puygrenier u 23. minuti, da bi tri minute prije odlaska na odmor loptu u vlastitu mrežu pospremio Bahia, za sigurnih 2:0 domaćina. Pobjedu francuske momčadi u 65. minuti iz 11-erca je potvrdio Zerka.

Za razliku od Feyenoorda, Basel je u Krakow doputovao sa imperativom pobjede, budući da mu je ovo bio posljednji susret u skupini, dok bi Wisli, unatoč dva početna poraza, i bod ostavljao šanse za plasman dalje. Poljaci su te šanse znatno povećali, budući da su slavili sa 3:1. Susret su bolje otvorili Švicarci, koje već u osmoj minuti u vodstvo dovodi hrvatski reprezentativac Mladen Petrić. Poljacima nije trebalo dugo da se priberu pa je već tri minute kasnije Brozek zabio za 1:1. Taj rezultat stajao je na semaforu do 71. minute kada Paulista dovodi domaćine u vodstvo, da bi pobjedu Wisle u minuti potvrdio Brozek.

Nancy - Feyenoord 3:0
Wisla - Basel 3:1

Skupina F

Navijači Ajaxa, po svemu sudeći, nastojat će što prije zaboraviti aktualnu sezonu, barem onaj europski dio. Iako se i nakon večerašnjeg poraza od Espanyola prolaz Ajaxa čini prilično sigurnom okladom, brojni poklonici Kopljanika zasigurno se nisu nadali novom europskom posrtaju. Španjolce je u vodstvo na Areni doveo Pandiani u 36. minuti, da bi priču u 78. minuti zaključio Corominas.

Poraz Ajaxa produžio je nadu Sparte, koja je u svom posljednjem susretu morala večeras svladati već otpisanu Austriju, kako bi ostala u igri za prolaz dalje. Česi su svoj dio posla obavili, slavivši u Beču pogotkom Tomaša Repke u 11. minuti. Sparti sada preostaje u posljednjem kolu čekati eventualni poraz Ajaxa od četiri pogotka razlike kako bi zahvaljujući boljoj gol razlici prošli dalje.

Ajax - Espanyol 0:2
Austria - Sparta 0:1

Skupina G

Prva momčad koja je iz skupine G osigurala prolaz dalje je Panathinaikos. Grcima je protiv gostiju iz Bukurešta večeras u Ateni bio dovoljan i bod, što su i ostvarili te sa nepopularnih 0:0 došli do sedmog boda i prolaza u 1/16 finala. U redovima grčke momčadi svih je 90 minuta sudjelovao Igor Bišćan, dok je Srđan Andrić na terenu proveo posljednje dvije minute.

Golove nisu vidjeli ni gledatelji u Mladoj Boleslavi, gdje su snage odmjerili istoimeni domaćin i Paris Saint Germain. Objema momčadima ovo je drugi bod u skupini koji im ostavlja nadu da u posljednjem kolu osiguraju prolaz dalje.

Panathinaikos - Rapid Bukurešt 0:0
Mlada Boleslav - PSG 0:0

Skupina H

Nakon što je u prva tri susreta ostvario sve tri pobjede, Newcastle je potpuno neopterećen otputovao u Frankfrut na svoju posljednju utakmicu u skupini. S druge strane, nakon mršavog boda iz prva dva susreta, Eintrachtu je pobjeda bila gotovo pa imperativ. Ipak, neopterećene Svrake uspijele su odigrati nulu i staviti Nijemce u tešku poziciju.

Imperativ pobjede stajao je i pred Celtom, koja je također prva dva kola završila sa bodom na kontu. Ipak, klub iz Galicije priuštio je večeras svojim navijačima prvo europsko slavlje, svladavši Fenerbahče sa 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 77. minuti, kada Cannobio pogađa za slavlje domaćina.

Eintracht - Newcastle 0:0
Celta Vigo - Fenerbahče 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!