Rukomet

Zrnić osvetio Zagreb, Celje razbilo Flensburg

Petar Plevnik • nedjelja, 03.12.2006.

U prvim susretima osmine finala rukometne Lige prvaka za najveće se iznenađenje pobrinulo Celje PL koje je sa 10 pogodaka razlike kući ispratilo goste iz Flensburga, dok je Vedran Zrnić sa Gummersbachom neočekivano lako prošao gostovanje kod Čehovskih Medveda...

Iako su Čehovski Medvedi ove sezone na domaćem parketu zabilježili sve pobjede u grupnoj fazi natjecanja, Gummersbach još je jednom dokazao da se nalazi u odličnoj formi i lakoćom prošao gostovanje kod medveda.

Rusi su Nijemcima parirali samo prvih 10 minuta, nakon čega Gummersbach prelazi u vodstvo koje nije ispuštao do kraja susreta, za konačnih 37:31 za goste i veliki korak prema četvrtini finala. U redovima Gummersbacha najbolji strijelac Sigurdsson sa osam pogodaka, a ponovno je sjajan bio Vedran Zrnić sa sedam postignutih pogodaka, od čega dva iz sedmeraca. Kod Rusa sedam pogodaka Rastvorceva.

Prije odlaska u Celje malo je tko u redovima Flensburga računao sa pobjedom, minimalan poraz činio se prihvatljivom opcijom. No bez Strygera, Von Behrena i Vranješa, gosti su "izgorili" u paklu Zlatoroga i kući se vraćaju sa, čini se, nedostižnih 41:31. U dva navrata Slovenci su u nastavku susreta imali i po 12 pogodaka prednosti no gosti do kraja susreta ipak uspijevaju smanjiti na minus 10 i ostaviti si kakvu takvu nadu pred uzvrat za tjedan dana u Njemačkoj.

Junak dana bio je vratar Škof sa čak 22 obrane, dok je 10 pogodaka postigao Kokšarov. Renato Sulić i Denis Špoljarić po jednom su se upisali u strijelce. S druge strane 11 pogodaka Christiansena, dok je sjajnu partiju pružio Blaženko Lacković sa osam pogodaka.

U još jednom dvoboju u kojem je teško bilo prognozirati pobjednika, Montpellier je na domaćem parketu sa 28:25 svladao Barcelonu. Pet minuta prije kraja susreta Barca je imala pogodak prednosti (24:25), da bi serijom 4:0 Francuzi došli do 28:25, rezultata koji pred uzvrat u Blau Grani ostavlja potpuno otvorenim pitanje ukupnog pobjednika. Kod domaćina 10 pogodaka Guigoua, kod gostiju sedam Ikera Romera, dok je Igor Vori postigao jedan pogodak.

Za razliku od Barcelone, momčad Portland San Antonija sve je brige oko prolaska dalje riješila već nakon gostovanju u Sloveniji, svladavši domaći Gold Club Kozinu sa visokih 34:23. U pobjedi španjolske momčadi sa po jednim pogotkom sudjelovali su Ivano Balić i Davor Dominiković.

Uzvratni susret biti će formalnost i za branitelja naslova, Ciudad Real, koji se sa gostovanju kod Gudmea vratio sa pet pogodaka prednosti. Iako su domaćini na odmoru imali plus tri (18:15), u nastavku susreta gosti predvođeni Entrerriosom i Perom Metličićem sa šest pogodaka dolaze do konačnih 28:33. Mirza Džomba tri se puta upisao u listu strijelaca.

Lijepu zalihu pred uzvrat u Danskoj ostvario je i Veszprem Zdravka Zovka, svladavši Kolding sa 32:22, dok je Valladolid kod Pick Szegeda izborio odličnih 25:25 za uzvrat u Španjolskoj.

Liga prvaka, osmina finala, prvi susreti:
Montpellier (Fra) - Barcelona (Špa) 28:25
Veszprem (Mađ) - Kolding (Dan) 32:22
Gold Club Kozina (Slo) - Portland San Antonio (Špa) 23:34
Svendborg Gudme (Dan) - Ciudad Real (Špa) 28:33
Pick Szeged (Mađ) - Valladolid (25:25)
Celje PL (Slo) - Flensburg (Njem) 41:31
Čehovski Medvedi (Rus) - Gummersbach (Njem) 31:37
Chambery (Fra) - Kiel (Njem) 4.12.2006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!