Rukomet

Ivanković pokrenuo Wetzlar, Šprem svladao Zrnića

Petar Plevnik • srijeda, 06.12.2006.

Za najzvučniji rezultat 13. kola Bundeslige pobrinuo se Nordhorn Gorana Šprema, sa visokih 42:31 svladavši Gummersbach Vedrana Zrnića. Sjajnu premijeru u dresu Wetzlara imao je Krešo Ivanković, koji je s četiri pogotka doprinijeo prvoj ovosezonskoj pobjedi svoje momčadi...

Tek u svom 13. pokušaju Wetzlar je konačno uspio doći do pobjede, slavivši u Mindenu sa 25:22. Iako su domaćini na odmoru imali tri pogotka prednosti (13:10), u nastavku susreta gosti rade prokret i dolazi do prvih ovosezonskih bodova u prednosti. Sjajnu premijeru u novom dresu imao je i Krešo Ivanković, koji je postigao je četiri, samo jedan manje od najboljih strijelaca Kaufmanna i Allendorfa. Kod domaćina sedam golova Justa.

Za rezultat kola pobrinuo se Nordhorn, koji je s iznenađujuće visokih 42:31 na domaćem parketu svladao Gummersbach, došavši do sjajnog drugog mjesta. Domaćini su sjajno iskoristili naporno gostovanje Gummersbacha tijekom vikedna u Rusiju te bez problema došli do uvjerljive pobjede. Prvo ime u redovima domaćina bio je Jan Filip sa 10 pogodaka, dok je naš Goran Šprem nastupio unatoč lakšoj ozljedi i postigao dva pogotka. Kod gostiju osam pogodaka Ilića, dok je još jedno hrvatsko reprezentativno krilo, Vedran Zrnić postigao pet pogodaka.

Nakon blamaže u Celju, Flensburg je bijes iskalio na Hildesheimu slavivši sa 36:25. Gosti predvođeni Lijewskim i Knudsenom sa sedam pogodaka, dok je Blaženko Lacković postigao četiri gola. Kod domaćina šest pogodaka Christophersena.

Sličnog je ishoda bio još jedan dvoboj Davida i Golijata. HSV je na domaćem parketu sa 38:27 svladao Lübbecke, a posebno je bio raspoložen dvojac Pungartnik - Yoon sa po devet pogodaka. Kod gostiju po šest golova Hermanna i Olafssona.

U dvoboju konkurenata za eurokupove Göppingen je teškom mukom svladao Kronau/Östringen sa 31:30. Domaćini su do pobjede stigli sedmercem svog najboljeg strijelca Scweikardta (7) trideset sekundi prije kraja susreta. Još jednu sjajnu partiju u redovima gostiju pružio je Oleg Velky sa 10 pogodaka.

Magdeburg je uspio neokrznut proći neugodno gostovanje u Wilhemshavenu, slavivši sa 33:29. Kod gostiju najbolji Abati sa osam i Tkaczyk sa sedam pogodaka, dok domaćinima nije pomoglo ni 11 pogodaka Gylfasona. Kristijan Ljubanović tri se puta upisao u listu strijelaca.

Melsungen je pobjedom 32:25 kod Ballingena pobjegao iz zone najugroženijih. Prvo ime u redovima gostiju Kourtchev sa osam pogodaka, kod domaćina pet pogodaka Strobela..

Düsseldorf je neočekivano na domaćem parketu svladao Grosswalstatd. Za domaćine po šest pogodaka Berblingera, Siebergera i Vasilakisa, kod gostiju sedam Petterson i Homlgeirsson.

U derbiju kola u subotu se sastaju Kiel i Lemgo.

Bundesliga, 13. kolo, rezultati:
HBW Balingen/Weilstetten - MT Melsungen 25:32
HSG Düsseldorf - TV Großwallstadt 29:27
TSV GWD Minden - HSG Wetzlar 22:25
Eintracht Hildesheim - SG Flensburg-Handewitt 25:36
HSV Hamburg - TuS N-Lübbecke 38:27
Frisch Auf Göppingen - SG Kronau-Östringen 31:30
Wilhelmshavener HV - SC Magdeburg 29:33
HSG Nordhorn - VfL Gummersbach 42:31
THW Kiel - TBV Lemgo 9.12.2006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!