Rukomet

Flensburg do čuda na krilima Lackovića

Petar Plevnik • petak, 08.12.2006.

Nakon što su prije tjedan dana u Celju teško poraženi sa 41:31, rukometaši Flensburga uspijeli su u večerašnjem uzvratu napraviti čudo i plasirati se u četvrtfinale. Na krilima sjajnog Blaženka Lackovića i njegovih osam pogodaka, Flensburg je slavio sa 36:26 i zahvaljujući većem broju golova postignutih u gostima prošao dalje...

Flensburg je konačno uspio naplatiti dugove Celju! Još od finala Lige prvaka u sezoni 2003/04 i poraza od Slovenaca, Flensburg je čekao prigodu za osvetu. Nakon što su iz Zlatoroga vratili sa minusom od 10 pogodaka razlike, malo tko je mislio da će im to ovaj put poći za rukom.

Pred više od 6000 njemačkih navijača u Campushalleu Slovenci su se dobro držali sve do 18. minute kada je na semaforu stajalo 11:9 za Flensburg, da bi do kraja prvog dijela prednost domaćina narasla do osam pogodaka (20:12). Prvi puta Flensburg je do 10 pogodaka razlike došao u 34. minuti zahvaljujući pogotku Lackovića, a dvije minute prije kraja prednost domaćina iznosila je i 12 pogodaka razlike (36:24). Slovenci u posljednje dvije minute uspijevaju postići još dva pogotka, ali zvog većeg broja postignutih pogodaka u gostima Flensburg ide dalje.

Nedvojbeno prvo ime susreta bio je Blaženko Lacković sa osam postignutih pogodaka, Lijewski je postigao sedam, a vrijedi izdvojiti i 13 obrana Holperta. S druge strane, u redovima Celja najbolji Natek sa šest pogodaka. Renato Sulić postigao je tri, a Denis Špoljarić jedan pogodak.

Liga prvaka, osmina finala:
Flensburg - Celje PL 36:26 (31:41)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!