Rukomet

Kiel na vrhu, druga pobjeda Wetzlara

Petar Plevnik • ponedjeljak, 11.12.2006.

U Njemačkoj su tijekom vikenda odigrana četiri susreta 14. kola Bundeslige te zaostali derbi 13. kola u kojem je Kiel lakoćom svladao Lemgo za potvrdu prvog mjesta na ljestvici. Od hrvatskih igrača aktivni su bili Valter Matošević i Krešo Ivanković, čiji je Wetzlar došao do druge uzastopne pobjede...

Nakon što je tijekom tjedna uspješno apsolvirao Chambery u osmini finala Lige prvaka, Kiel je na domaćem parketu bez problema svladao Lemgo sa 37:30. Zebre je do nove pobjede predvodio Karabatić sa devet pogodaka, dok je Andersson postigao sedam. Kod gostiju sedam pogodaka Mocsaija.

Nakon što u 12 susreta nije ubilježio pobjedu, Wetzlar je i u drugom susretu od kako je pojačan Krešom Ivankovićem upisao pobjedu. Iako su gosti iz Düsseldorfa na odmoru imali dva pogotka prednosti (10:12), na kraju su ipak slavili domaćini sa 25:22. Najbolji kod domaćina Karipidis sa šest pogodaka, dok je Ivanković ponovno bio vrlo dobar sa četiri postignuta pogotka. Kod gostiju devet pogodaka Berblingera.

Iako su prije početka sezone najavljivali borbu za mjesto u sredini ljestvice, nakon novog poraza, u Melsungenu će morati prihvatiti realnost borbe za opstanak. U izravnom dvoboju donjeg dijela ljestvice, do dva vrijedna boda došao je Minden, zahvaljujući pogotku Niemeyera osam sekundi prije kraja za konačnih 27:26 za goste. Najbolji strijelci susreta Balomanos za domaćine te Gudjonsson za goste, sa po osam pogodaka.

Do prijekopotrebne pobjede stigao je posljednjeplasirani Lübbecke, na svom terenu svladavši Ballingen sa 33:29. Domaćine je do tek druge ovosezonske pobjede predvodio Hermann sa osam pogodaka, dok kod gostiju po pet pogodaka Hertha i Trusta.

Großwallstadt je upisao očekivanu pobjedu na domaćem parketu, lako se obračunavši sa novakom u ligi Hildesheimom. U pobjedi od 35:25 najviše se istaknuo Oechsler sa sedam pogodaka, dok okd gostiju sedam golova Thiedea.

Bundesliga, 13. kolo:THW Kiel - TBV Lemgo 37:30

Bundesliga, 14. kolo:
HSG Wetzlar - HSG Düsseldorf 25:22
MT Melsungen - GWD Minden 26:27
TuS N-Lübbecke - HBW Balingen/W. 33:29
TV Großwallstadt - Eintracht Hildesheim 35:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!