Rukomet

Lackoviću derbi, sjajni Hrvati

Petar Plevnik • nedjelja, 17.12.2006.

15. kolo Bundeslige donijelo je derbi između Magdeburga i Flensburga, u kojem su lakoćom slavili gosti, za koje je sedam pogodaka postigao Blaženko Lacković. Sjajni su bili i ostali hrvatski igrači...

Lakše od očekivanog Flensbrug je došao do pobjede u Madeburgu. Od prve minute gosti su preuzeli vodstvo, tako da su već od odmora imali prednost od pet pogodaka (18:13), da bi na kraju došli do laganih 34:29. Prvi strijelac gostiju bio je Danac Christiansen sa osam pogodaka, a odmah uz njega sjajan je bio Blaženko Lacković sa sedam pogodaka. Kod domaćina po seda pogodaka Tkaczyka, Abatija i Theuerkaufa.

Gummersbach je lakoćom prošao gostovanje kod Ballingena, slavivši sa 34:26. Još jednu sjajnu partiju u redovima pobjednika pružio je Vedran Zrnić, koji je sa osam pogodaka, od čega pet iz sedmeraca, bio prvo ime u redovima Gummersbacha. Kod domaćina po šest pogodaka Hertha i Klüttermanna.

Jednako uvjerljiv bio je Kiel na domaćem parketu protiv Göppingena. Zebre je do nove pobjede predvodio Lundström sa osam pogodaka, dok su po šest postigli Kavtičnik i Klein. Kod gostiju sedam pogodaka Dmytruszyinskog.

Isto se može reći i za dvoboj HSV-a i Kronau/Östringena, u kojem su sa 36:23 slavili domaćini. Ponovno je ubojit bio Korejac Yoon sa 11 pogodaka, dok je osam postigao Bertrand Gille. Kod gostiju pet pogodaka Jurasika.

U mini derbiju kola Nordhorn je kod kuće svladao Lemgo. Iako su gosti na odmor otišli sa četiri pogotka prednosti (15:19), domaćini u posljednjih 20 minuta rade potpuni preokret i na kraju odlaze do uvjerljivih 38:33. Sjajnu partiju u redovimd domaćina pružio je dvojac Glandorf (11 pogodaka) i Filip (9), dok je vrlo dobru partiju pružio i Goran Šprem sa šest pogodaka. Kod gostiju osam pogodaka Mocsaija i sedam Baura.

Wilhemshaven je na domaćem parketu uspio iznenaditi favorizirani Großwallstadt, slavivši sa 25:23. Najbolji u redovima domaćina Liniger sa sedam pogodaka, dok je Kristijan Ljubanović u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa dva pogotka. Kod gostiju sedam pogodaka Holmgeirssona.

Do važene pobjede stigao je Minden, koji je u derbiju začelja sa 27:25 svladao posljednjeplasirani Lübbecke. Domaćine su do pobjede predvodili Gudjonsson i Just sa šest pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Hermanna.

U još jednom dvoboju momčad iz donjeg dijela ljestvice snage su odmjerili Düsseldorf i Melsungen, a sa 25:24 slavili su domaćini. Fantastičan učinak imao je Frank Berblinger koji je postigao čak 12 od 25 pogodaka za domaćine, dok je kod gostiju devet pogodaka postigao Kourtchev.

Slučajno ili ne i u trećem susret od kako je Krešo Ivanković član Wetzlara, Wetzlar je upisao i treću uzastopnu pobjedu, ovaj put kod izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi, Hildesheima. U pobjedi 32:31 ponovno je najbolji bio Karipidis sa osam pogodaka, dok je Ivanković ponovno bio zapažen sa pet pogodaka. Kod domaćina osam pogodaka Christophersena.

Bundesliga, 15. kolo, rezultati:
GWD Minden - TuS Nettelstedt-Lübbecke 27:25
HBW Balingen-Weilstetten - VfL Gummersbach 26:34
Wilhelmshavener HV - TV Grosswallstadt 25:23
HSG Nordhorn - TBV Lemgo 38:33
THW Kiel - FA Göppingen 39:26
SC Magdeburg - SG Flensburg-Handewitt 29:34
HSV Hamburg - SG Kronau/Östringen 36:23
HSG Düsseldorf - MT Melsungen 25:24
Eintracht Hildesheim - HSG Wetzlar 31:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!