Zimski sportovi

NHL: Canucksi u overtimeu došli do dva boda

Adam Bajić • četvrtak, 28.12.2006.

U najizjednačenijoj Northwest diviziji, vodeću poziciju (barem nakratko) preuzeo je Vancouver, koji ima i najviše odigranih susreta. Zgoditkom u produžetku savladali su Calgary…

Važne bodove osvojila je momčad iz Vancouvera i zadržala priključak s ostalim momčadima divizije, iako omjer pobjeda i poraza 19-18-1 i nije baš sjajan. Utakmicu su domaći držali pod kontrolom nakon prve trećine, kad su vodili 2:0. Flamesi su u drugoj izjednačili, da bi Canucksi ponovo poveli sa 4:2. No, gosti se opet vraćaju i preokreću rezultat na 4:5, ali pred kraj ipak izjednačuje Kesler. U produžetku, pobjedu domaćinu slap shotom donio je branič Sami Salo.

U Denveru, domaći Avalanche propustio je vodstvo od 4:2 protiv Starsa, koji su na kraju slavili sa 4:5. Veliku krivicu snosi nekad prvi vratar lige, Jose Theodore, koji nikako da se vrati staroj formi i odličnim partijama koje je nekada pružao. Sinoć je dozvolio pet pogodaka u svojoj mreži od samo 22 udarca na gol gostiju. U Denveru imaju sve manje strpljenja za njega. Pobjednički gol za Dallas djelo je Halperna.

NHL, rezultati: Detroit – Minnesota 3:1, Ottawa – NY Islanders 2:0, Washington – Montreal 1:4, Pittsburgh – Atlanta 2:4, Vancouver – Calgary 6:5 (OT), Florida – Philadelphia 3:1, Colorado – Dallas 4:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!