Nogomet

Barthez završio karijeru

Zoran Zdelar • petak, 06.10.2006.

35-godišnji vratar Fabien Alain Barthez, koji je svjetsku slavu stekao tijekom svoje karijere u Manchester Unitedu, odlučio je napokon kopačke objesiti o klin i više nikada profesionalno navući vratarske rukavice…

Vratarska legenda Fabien Barthez odlučio je u 35. godini života prestati s profesionalnom karijerom, te napušta nogomet. Nakon što je napustio Olympique Marseille na kraju protekle sezone, nije više uspio pronaći angažman koji bi ga zadržao još barem jednu sezonu u profesionalnom nogometu i odluka je pala.

Priželjkivao je Barthez povratak u svoj matični klub - francuski Toulouse, no tamo nisu bili previše zainteresirani za tu opciju. "Jedini klub u kojem sam htio još igrati nije bio zainteresiran za mene. I takve stvari se događaju i s time se mora živjeti dalje. Tražio sam avanturu i samo to me moglo još zadržati. Vrijeme je došlo. Napuštam reprezentaciju, napuštam klupski nogomet.", izjavio je Barthez.

Nesumnjivo će ostati upisan u povijesti nogometa kao velik vratar, no ima njegova karijera i nekoliko prilično velikih mrlja. Zbog dopinga 1996. godine dobio je suspenziju u trajanju od četiri mjeseca, a protekle godine je zbog pljuvanja suca zaradio i šestomjesečnu zabranu nastupa.

Tijekom karijere nastupao je za Toulouse, Marseille i Manchester United, dok je s francuskom reprezentacijom stigao i do svjetskog zlata. U dresu Tricolora je sakupio 87 nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!