Nogomet

El Clasico sve bliži

Marko Kljaić • četvrtak, 19.10.2006.

U nedjelju u 21:00 sat po srednje europskom vremenu počinje jedan od najvećih nogometnih susreta u svijetu nogometa - "El Clasico". Veliki Real dočekuje veliku Barcelonu. Koliku važnost ima taj susret govori i činjenica da su sve karte prodane u samo dva sata istog dana kada su puštene u prodaju!

Real se trenutno nalazi na petom mjestu u španjolskoj ligi s 11 bodova. Upisali su tri pobjede, dve neodlučena rezultata i jedan poraz uz gol razliku 8:3. U utorak su u Ligi prvaka na gostovanju kod Steaue u Bukureštu upisali veliku pobjedu. Uz odličnu igru kroz cijelu utakmicu visoko su porazili Rumunje rezultatom 4:1. Fenomenalnim pogotkom utakmicu je zaključio Ruud van Nistelrooy, pridošlica iz Manchester Uniteda. Trener Fabio Cappello neće moći u nedjelju računati na ozlijeđenog Jose Antonia Reyesa i Ronalda, koji je zaradio isključenje u prošlom kolu.

Slika 1 od 2.

Treneru Barcelone, Franku Rijkaardu zbog ozljede neće biti na raspolaganju najbolji strijelac prošle sezone Samuela Eto'o. Iz istog razloga u sastavu neće biti ni Juliana Bellettia. Kapetan momčadi Carlos Puyol zaradio je ozljedu u porazu od Chelsea, ali će najvjerojatnije biti spreman za nedjeljni ogled. Barcelona je trenutno na čelu ljestvice sa 16 bodova iz šest utakmica i jedina je momčad u prvenstvu bez poraza. U srijedu su u Londonu izgubili prvu utakmicu u Ligi prvaka nakon jedne i pol godine.

Što se tiče samog derbija između Reala i Barce na Santiago Bernabeu stadionu, u zadnjih deset godina statistika je na strani domaćina. Madrižani su pobijedili četiri puta, tri puta je rezultat bio izjednačen, a tri puta je pobijedila Barcelona. Još uvijek se prepričava odlična predstava Barcinih zvijezda Ronaldinha i Eto'oa i nemoć los Galacticosa u prošlogodišnjem susretu koji završio rezultatom 3:0 za goste iz Barcelone. Rijkaard je jedini trener u povijesti kluba koji je uspio dva puta poraziti Real da domaćem terenu. Ove godine može postaviti i novi rekord kluba s dvije pobjede zaredom na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu.

Kao domaćin Real ima malu prednost pred Barcelonom u ovom susretu, što govori i statistika. U 76 međusobnih susreta u Madridu, Barca je slavila samo 14 puta. Ali kada u nedjelju u 21:00 sat igrači istrče na teren nikakva statistika neće imati nikakvu važnost. Samo znanje i volja tih mladića da ispune zadatke koje će pred njih postaviti treneri i želja da nadigraju protivnika u još jednom "el Clasicu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!