Nogomet

Chelsea želi Buffona, Buffon neće

Tomislav Pacak, Goran Tomičić • petak, 20.10.2006.

Jose Mourinhoželi u Chelsea dovesti vratara Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigija Buffona...

Nakon ozlijede Petr Cecha koji neće braniti do kraja sezone, Chelsea je krenuo u potragu za novim vratarom. Buffon, koji sa Juventusom ima ugovor do 2010., je logičan izbor jer zbog kazne Juventusu ove sezone nije nastupao u europskim utakmicama, tako da bi Mourinho na njega mogao računati i u Ligi prvaka.

Unatoč dobrom debiju Hilarija na vratima, Mourinho se odlučio na dovođenje novog vratara jer želi skinuti pritisak sa Cecha i omogućiti mu dovoljno vremena za oporavak. Možda mu je ipak učinio i ˝ medvjeđu ˝ uslugu jer će nakon povratka imati konkurenciju u jednom od najboljih svijetskih vratara.

Ipak, Chelsea usprkos silnoj financijskoj moći neće lako doći do Buffona. Naime, menadžer talijanskog vratara izjavio je kako Buffon ostaje u Juventusu: "Normalno je da veliki klub poput Chelseaja pokazuje interes za jednog od najboljih vratara svijeta. Kada bi Chelsea dao ponudu, bilo bi to teško odbiti bilo kojem klubu. No, Gianluigi je vrlo sretan u Juventusu. Imao je puno ponuda iz Italije i iz ostatka Europe, i sve je odbio. Odlučio je ostati u Juventusu jer se želi odužiti klubu koji mu je pomogao da postane slavan i jedan od najboljih u svijetu. Mogu vam reći da Buffon neće napustiti Torino u siječnju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!