Nogomet

Real zaustavio Barcelonu

Marko Kljaić • nedjelja, 22.10.2006.

Dugo očekivani derbi odigran je na rasprodanom Santiago Bernabeu stadionu po kišovitom vremenu, a od prve minute se vidjelo kako igrači "kraljevskog kluba" više žele pobjedu što se nakon 90 minuta pokazalo i na semfaoru s konačnih 2:0...

Domaćini odlično otvaraju utakmicu i već u trećoj minuti dolaze u vodstvo. Sergio Ramos s desne strane napada ubacuje na 7 metara, Raul prekrasno glavom pogađa za 1:0! U 15. minuti zamalo 2:0. Robinho ubacuje s lijeve strane u kazneni prostor, Raul puca, ali lopta pogađa Thurama i odbija se u gredu. Sreća za Barcelonu. U 18. minuti Robinho opasno prijeti ali Valdez odlično brani. U prvih 20 minuta Real igra puno bolje i drži igru u svojim nogama.

Prvi udarac prema protivničkom golu igrači Barce upućuju tek u 23. minuti. Messi puca ali je Casillas na mjestu. U 25. minuti Messi majstorski ulazi u kazneni prostor domaćina, upošljava Gudjohnsena koji promašuje mrtvu priliku. U 28. minuti Messi ostaje sam na 13 metara, ali je neprecizan i puca preko gola. Dvije velike prilike za Katalonce koji su mogli izjednačiti rezultat.

U 41. minuti glavni sudac mogao je isključiti Brazilca Emersona zbog prekršaja na Messiju, ali mu gleda kroz prste. Ovaj puta, sreća za Madrižane.

U nastavku ponovno prvi prijete bijeli. Van Nistelrooy gađa suprotni kut gola gostiju, ali je Valdez dobro postavljen. Nakon toga Barca dva puta prijeti preko Messija i Gudjohnsena, ali se rezultat ne mijenja. I umjesto izjednačenja Barcelone, povečanje vodstva za Real u 51. minuti. Brzu kontru je poveo Robinho, ubacuje za van Nistelrooya koji je brži od Valdeza i rezultat je 2:0! U 55. minuti van Nistelrooy s ruba kaznenog prostora pokušava prebaciti gostujućeg vratara i pogađa gredu. Prekrasan potez Nizozemca. U slijedećih 10 minuta igrači Reala potpuno kontroliraju igru i nekoliko puta opasno prijete preko Robinha, ali se rezultat ne mijenja.

Saviola i Messi umalo izjednačavaju rezultat u 67. minuti susreta, ali Messi pogađa vanjski dio mreže. U slijedećem napadu ponovno van Nistelrooy izlazi sam pred Valdeza, no ovaj puta Barcin golman izbacuje loptu van igrališta. Četiri minute prije kraja utakmice Ronaldinho prijeti iz slobodnog udarca, no Casillas brani.

Real je sasvim zasluženo pobijedio u odličnoj utakmici s puno prekrsanih prilika s obje strane. S nova četiri boda Madrižani su zasjeli na četvrto mjesto. Barcelona je doživjela prvi poraz u prvenstvu, ali je još uvijek vodeća momčad španjolskog prvenstva.

Primera Division, 7. kolo: Real Madrid - Barcelona 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!