Nogomet

Petrić ponovno dvostruki strijelac

Bruno Blumenschein • subota, 18.11.2006.

Odličnu formu iz reprezentativnih nastupa Mladen Petrić potvrđuje i u švicarskom Baselu, a u današnjem susretu protiv Siona dva puta se upisao u listu strijelaca...

Izboreni jedanaesterac protiv Izraela i odlično nadopunjavanje s Eduardom Da Silvom, hrvatski napadač Mladen Petrić je nadopunio postignutim golovima u dresu Basela. Petrić je dva puta bio koban za gostujuću momčad Siona, a posebno se istaknuo u 81. minuti kada je iz slobodnog udarca sa 30 metara pogodio za uvjerljivo vodstvo od 3:0.

Mreža Siona se tresla već u 12. sekundi susreta kada australski reprezentativac Mile Sterjovski dovodi Basel u vodstvo od 1:0. Sve do 30. minute nije bilo promjene rezultata, a tada Chipperfield ubacuje s lijeve strane, Mladen Petrić dolazi prvi do lopte i šalje udarac kojeg vratar gostiju izbacuje, ali sudačka trojka dosuđuje kako je golman Vailati bio iza crte te Petrić slavi svoj novi pogodak za Basel.

Ostatak utakmice je ponudio dosta uzbuđenja, ali najbolji trenutak susreta se dogodio u 81. minuti kada igrač Siona radi prekršaj na 30 metara od svog gola, a loptu uzima Petrić i odličnim udarcem ponovno matira Vailatija za uvjerljivih 3:0 i približavanje vodećem Zürichu na sedam bodova.

Do kraja je tek Samuel Kuljić uspio postići počasni pogodak Siona za konačnih 3:1.

Švicarsko prvenstvo, 15. kolo, 18.11.2006.:
Basel - Sion 3:1 (2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!