Nogomet

Islandski konzorcij preuzima West Ham

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 20.11.2006.

Islandski konzorcij na čelu sa predsjednikom Islandskog nogometnog saveza Eggertom Magnussonom najavio je da ga od preuzimanja West Hama dijeli samo potpis na ugovor...

Terry Brown je najvjerovatnije od srijede bivši predsjednik West Hama. Magnusson i Brown su se susreli tokom vikenda gdje su se dogovorili oko prodaje premierligaškog kluba. Ponuda islandskog konzorcija iznosi približno oko 75 milijuna funti. Osim kupnje kluba, novi vlasnik naslijediti će i kredit koji iznosi oko 22.5 milijuna funti tako da sveukupni iznos prodaje/kupnje kluba iznosi oko 100 milijuna funti.

Tako će novi vlasnik West Hama po svemu sudeći postati islandski miljarder Bjorgolfur Gudmundsson koji je glavni financijer konzorcijuma. Gudmundsson je jedan od najbogatijih Islanđana koji je svoj novac uložio u bankarstvo te je sada vlasnik islandske nacionalne banke "Landsbanki".

Magnusson se već sastao sa trenerom Alanom Pardewom te mu obećao da je njegovo mjesto u klubu sigurno te da očekuje nova pojačanja u siječnju kada će u klub biti ubrizgana dostatna količina funti. Iako je Pardewova pozicija "sigurna", lako je moguće da siječanj neće dočekati kao trener West Hama. Čekičari su ispali iz Kupa UEFA-e te iz Carling kupa dok u Premiershipu zauzimaju tek 16. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!