Nogomet

Butina: "Slavit ćemo i to jako"

Davor Sajko • nedjelja, 03.12.2000.


Butina iznad Bišćana kojeg "kontrolira" Bilić (Snimio: Dražen Patarčić)

Tomislav Butina, golman Dinama: "Igrali smo do 2:0 fenomenalno, ali neznam iz kojeg razloga smo sve prokockali u samo dvije minute. Slična situacija nam se već dogodila protiv Zagreb. Neznam kako bih to opisao. Vjerojatno smo očekivali da je sve gotovo, da će oni stati, ali su se s dva-tri svježa igrača vratili u igru. Na našu sreću sve nam se vratilo u posljednjoj minuti."
Hoćete li slaviti?
"Slavit ćemo i to jako. Slavit ćemo zato jer je ovo jedna velika pobjeda, zato jer je bila posljednja utakmica, zato jer nam odlazi kapetan. Donio nam je svakome "brdo" love i sad ćemo to sve potrošiti.

Zoran Pavlović, igrač utakmice: "Vrlo tvrda utakmica u kojoj su se susreli najbolji igrači hrvatske lige. Mislim da smo zaslućeno pobijedili."
Kako će biti daljnja sudbina Zorana Pavlovića?
"Izuzetno mi je žao što odlazim, jer bi rado ostao u Zagrebu kad bi se sredila situacija i podmirila dugovanja. Ali ovako sigurno je da odlazim."


Bubalo i Drpić "druženje" svih 90 minuta (Snimio: Dražen Patarčić)

Mihael Mikić, igrač Dinama: "Nije ovo najslađa pobjeda protiv Hajduka, ali je ovako izborena pobjeda u posljenjoj minuti puno slađa nego da smo pobijedili s 2:0. Pad koncentracije vjerojatno je uzrokovan pritiskom oko ove utakmice. Morali smo pobijediti da ostanemo u utrci s Osijekom za naslov prvaka. Stekao sam dojam da nam ove godine jednostavno brane da budemo prvaci."

Boško Balaban, strijelac vodećeg pogotka: "Susret je opravdao sva očekivanja derbija i mislim da je ovo jedini derbi u Hrvatskoj. Prikazanom igrom to smo dokazali i mi i Hajduk. Zanimljiva utakmica, a nakraju so pobijedili što je najvažnije jer nam ova pobjeda puno znači u utrci za naslov s Osijekom."

Tomo Šokota, strijelac drugog Dinamovog pogotka: "Presretan samo nakon ove pobjede pogotov zbog stvari koje su se dešavala posljednjih dana i nakon dosta kritka pokazali smo da smo momčad. Isto tako izuzetno sam sretan zbog postignutog pogotka kojeg posvećujem Igoru i smatram da je jedan od najvećih igrača koji su igrali na ovom prostoru. Pad koncentracije nakon drugog pogotka dozvolio je Hajduku da uhvati priključak, ali na kraju nije moglo bolje završiti. Mislim da su ovaj puta hrabriji pobijedili."

Dino Drpić, igrač Dinama: "Bilo je malo problema s obzirom da nisam igrao 20-ak dana i odmah je prva utakmica bila "derbi svih derbija", ali na kraju je sve dobro ispalo. Šteta što smo primili izuzetno naivno dva pogotka u samo jednoj minuti, ali na kraju Gondžićev pogodak je donio pobjedu koju smo svi očekivali."

Tomislav Gondžić, strijelac pobjednosnog pogotka: "Presretan sam, ušao sam zadnjih deset minuta i "riješio" svoj prvi derbi. Što reći nego da sam presretan. Poveli smo s 2:0 i onda na brzinu primili dva pogotka pa smo do kraja susreta morali uložiti dodatni napor da dođemo do pobjede."



Carević je bio prodorniji od Agića (Snimio: Dražen Patarčić)

Darko Miladin, igrač Hajduka: "Mislim da smo bili bolji i da smo odamah na pošetku utakmice pokazali da smo ovdje došli po sva tri boda. Dinamo je imao pogotovo u prvom dijelu puno sreće da ne prime prvi zgoditak. Ne bih kometirao njihov prvi pogodak, da li je Balaban dirao loptu rukom. Taj je gola preokrenuo malo utakmicu, ali mi smo dokazali da smo dobra momčad koja se može "vratiti" u utakmicu. U drugom dijelu smo imali tri izrazite prilike koje nismo iskoristili da bi u posljednjoj minuti nesretno primili taj pogodak."

Igor Musa, igrač Hajduka: "Prema prikazanoj igri mislim da smo zaslužili bod. Šteta što smo u posljednjoj minuti primili pogodak. Ova je utakmica bila prava "poslastica" za kraj prvenstva imali smo svoje prilike kod 2:2, nismo ih iskoristili i na kraju nas je stigla kazna. Žalosno, ali idemo dalje."

Zvonimir Deranja, strijelac prvog pogotka za Hajduk: "Koliko sam sretan zbog pogotka toliko sam i tužan zbog poraza i ozljede. Danas smo pružili odličnu igru i bili smo zreli da pobijedimo Dinamo u Zagrebu."

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!