Automoto

Buzetski dani - INA 2006

Sportnet • ponedjeljak, 28.08.2006.

Auto moto klub Buzet već 24 godine uspješno organizira Međunarodnu brdsku auto utrku "Buzetski dani", što se povodom buzetskih gradskih svečanosti održava na legendarnoj stazi Most-Peničići sredinom rujna...

Ova automobilistička manifestacija tijekom više od dva desetljeća održavanja u brojnim je navratima nagrađivana za organizaciju od strane svojih krovnih organizacija, te je po broju gledatelja kojih se svake godine u Buzetu okupi više od deset tisuća i riječima natjecatelja najbolja manifestacija ovakve vrste na području naše zemlje. Istinitost ove tvrdnje potvrdila je i Svjetska automobilistička organizacija (FIA) 2003. godine, koja je buzetsku utrku uvrstila u kalendar Europskog prvenstva na brdskim stazama.

"Buzetski dani - INA 2006" i ove je godine posljednja od 11 utrka Europskog prvenstva na brdskim stazama, koje su se održale u Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj, Švicarskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj i Češkoj, te će se o naslovu najboljih na "Starom kontinentu" ponovno odlučivati upravo u Buzetu.

PROGRAM NATJECANJA:

Subota, 16. rujna od 10.00 do 17.00 sati treninzi
Nedjelja 17. rujna od 10.00 do 16.00 sati službene utrke
18.00 Svečano proglašenje najboljih na trgu Fontana

Kao i svake godine, organizator na natjecanju očekuje više od 150 natjecatelja iz 12-tak europskih zemalja.

Posebnu atrakciju utrke predstavljati će i nastup našeg najboljeg automobilista Nike Pulića sa kamionom kojim se natječe u Europskom prvenstvu kamiona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!